Ponta a găsit "soluţia" ieşirii din criză: Un guvern PSD - Pro România - ALDE

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

După ce ba s-a pretins în Opoziţie, ba a anunţat că semnează pactul pentru bunăstare al premierului Dăncilă, mai nou, fostul prim ministru Victor Ponta anunţă că a găsit soluţia ieşirii din criză: un guvern PSD - Pro România - ALDE.

La această soluţie ar urma să se recurgă după ce guvernul Dăncilă pică, iar propunerea să fie prezentată preşedintelui Iohannis.

„Eu cred că după ce pică guvernul Dăncilă fie prin moţiune de cenzură, fie prin expirarea termenului de 45 de zile, eu o să mă duc la foştii mei colegi de la PSD şi la actualii colegi de opoziţie de la ALDE şi o să le propun să facem un document, semnat, semnat de vreo 260 cred de parlamentari în care să-i spunem domnului Iohannis:

'Domnule, nu mai e Dăncilă, gata uitaţi de Dăncilă, ea nu e nici parlamentar, da; noi ăştia 260 am obţinut în 2016 aceste mandate şi vă propunem să ducem guvernarea la bun sfârşit până la alegerile următoare'.

Ceea ce sigur, dl Iohannis poate să ignore sau poate să accepte”, a declarat Ponta la dcnews.ro.

Întrebat cine ar trebui să fie prim ministru, Ponta a răspuns că premierul ar putea fi „o persoană care nu este nici membru PSD, nici Pro România, dar agreată de toată lumea”.