Poliţist local refuză legitimarea în faţa unui coleg de la Circulaţie şi ameninţă pentru a scăpa de amendă

Poliţistul local care a refuzat legitimarea
Poliţistul local care a refuzat legitimarea (Screenshot)

Sectorul 1 al Capitalei a fost scena unui conflict mai puţin obişnuit după ce un poliţist local a refuzat să se legitimeze în faţa unui agent al Brigăzii Rutiere, ameninţând şi chiar sunându-şi şefii pentru a scăpa de amendă. Lucru care s-a şi întâmplat în cele din urmă. Momentul a fost filmat şi prezentat de pagina Info Trafic 24. Ulterior, s-a deschis o anchetă în acest caz.

Disputa dintre cei doi oameni ai legii aparent a durat circa 10 minute şi a izbucnit din cauza faptului că poliţistul local ar fi parcat neregulamentar maşina de serviciu.

Incidentul a căpătat amploare după ce au fost publicate imagini cu disputa şi, în prezent, a fost demarată o anchetă.

"Atât poliţistul rutier, cât şi poliţistul local se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu în domeniul siguranţei rutiere. Se efectuează verificări cu privire la discuţia dintre poliţistul din cadrul Brigăzii Rutiere şi cel al Poliţiei Locale, pentru a se stabili contextul acestuia şi motivele care l-au declanşat. niciun responsabil din managementul Brigăzii nu a antamat vreo intervenţie cu privire la activitatea poliţistului din cadrul Brigăzii Rutiere", a transmis Brigada Rutieră.

Redăm mai jos dialogul dintre cei doi oameni ai legii:

Poliţist local: De ce să mă legitimez? Mergeţi şi vedeţi-vă de treabă că iese scandal mare. Şi voi aveţi şefi, şi eu am şefi. Eu am vorbit cu şeful meu... Eu am 50 de ani, nu vii tu să mă iei peste picior pe mine şi să-mi vorbeşti în bătaie de joc.

Poliţist Brigada Rutieră: Cine ţi-a vorbit aşa? Vreau şi eu să-l verificăm, să-l legitimăm!

Poliţist local: Lasă-mă în pace acum că am treabă! Deci, hai să vă spun ceva! Acum am vorbit cu şeful meu.

Poliţist Brigada Rutieră: Nu ne interesează treaba asta.

Poliţist local: Nici pe mine nu mă interesează ce vreţi voi.

Poliţist Brigada Rutieră: Vrem data naşterii.

Poliţist local: Nu vă dau, mă, nimic! Nu auziţi că nu vă dau? Pentru ce să vă dau? Pentru ce? De ce să mă legitimezi? Eu sunt poliţist, sunt în timpul serviciului.

Poliţist Brigada Rutieră: Şi noi ce suntem?

Poliţist local: Dar pentru ce vrei tu să mă legitimezi? M-ai găsit la volan tu pe mine?

Poliţist Brigada Rutieră: Vrem să vedem cu cine stăm de vorbă.

Poliţist local: Legitimează-te şi tu!

Poliţist Brigada Rutieră: Să mă legitimez eu? M-am legitimat mai devreme. Eu vreau documentele, şi ale maşinii şi ale dumneavoastră.

Poliţist local: Băieţi, uitaţi-va un pic. Nu vă dau nimic până nu vine un şef de-al meu sau vorbesc cu un şef. Nu aveţi ce să îmi faceţi voi mie. Tu eşti de la poliţia rutieră, nu m-ai găsit în maşină. Nu poţi să îmi ceri datele de la maşină când m-ai găsit pe stradă. Nu există nicio lege în care scrie aşa ceva. Tu nu ai voie să tragi de mine. Cum aveţi voi şefi, avem şi noi. Nu mai pune mâna pe mine.

Poliţist Brigada Rutieră: Ba pun.

Poliţist local: Bă, băiatule, nu mai pune mâna pe mine.

Poliţist Brigada Rutieră: Nu, "Bă, băiatule". Staţi pe loc aici.

Poliţist local: Ia mâna de pe mine.

Poliţist Brigada Rutieră: Staţi pe loc aici şi îmi daţi documentele.

Poliţist local: Nu îţi dau nimic. Nu îţi dau nimic. Ce îmi faci, mă încătuşezi, ce îmi faci?

Poliţist Brigada Rutieră: Aveţi obligaţia să vă legitimaţi la poliţist.

Poliţist local: Băiatul ăsta e obraznic! Tu tragi de mine, bă, puştiulică? Ce, eu sunt de pe stradă? [La telefon - n.r.] Ori veniţi aici, ori iese scandal cu el aici. Unde dracu lucrez eu. Te rog, sună un comisar de la ei, să vină aici.

Poliţist Brigada Rutieră: Nu suna domnule pe nimeni. Eu vreau documentele.

Poliţist local: Stai aşa că vine cineva.

Poliţist Brigada Rutieră: Pe mine nu mă interesează cine vine, vreau documentele.

Poliţist local:: Nu îţi dau nimic. Lasă-mă în pace. Băi copilule, băi băiatule. Cum vrei tu de la mine actele maşini după cum ai vorbit cu mine? Nu ţi-e ruşine?

Poliţist Brigada Rutieră: Mie să îmi fie ruşine? Vreau documentele.

Poliţist local: Ce să verifice?

Poliţist Brigada Rutieră: Să mă duc să îmi văd de treaba mea?

Poliţist local: Cum să îţi dau actele maşinii dacă eu nu sunt în maşină? Sunt pe jos. Eu sunt patrulă pedestră.

Poliţist Brigada Rutieră: Daţi-ne buletinul. Daţi-ne CNP-ul.

Poliţist local: Nu vreau să vi-l dau. Refuz legitimarea. Nu ai motiv să te iei de mine. Vrei actele maşinii de la mine? Eu sunt pe jos, nu am nicio treabă cu maşina, nu am permis de conducere.

Vă invităm să urmăriţi materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne