Politicienii israelieni fac apel pentru oprirea recoltării forţate de organe din China

Practicantul Falun Gong Lizhi He (stânga), membru al Knesset-ului Moshe Feiglin (centru) şi Roy Bar-Ilan, purtătorul israelian de cuvânt al Centrului de Informare Falun Dafa, la 24 aprilie
Practicantul Falun Gong Lizhi He (stânga), membru al Knesset-ului Moshe Feiglin (centru) şi Roy Bar-Ilan, purtătorul israelian de cuvânt al Centrului de Informare Falun Dafa, la 24 aprilie (Tikva Mahbad / The Epoch Times)

Membrii Parlamentului Israelian, Knesset-ul, au vizionat la 24 aprilie o ecranizare a documentarului ”Eliberaţi China: Curajul de a crede”, în care se prezintă povestea a doi prizonieri de conştiinţă din China comunistă care practicau Falun Gong, şi au ascultat relatări despre experienţele personale ale victimelor torturii în China.

Filmul a fost vizionat la prima sesiune a Lobby-ului Liberal al Membrilor Knesset-ului Israelian, o coaliţie de membri ai Knesset-ului care discută şi încearcă să influenţeze împreună politica.

Un practicant Falun Gong, Lizhi He, a participat la sesiune pentru a le vorbi politicienilor despre tortura severă la care a fost supus în timpul celor aproape patru ani pe care i-a petrecut în lagărele de muncă forţată şi închisorile din China.

”În primele 7 luni ale detenţie mele mă obligau să stau nemişcat, în fiecare zi, pe o suprafaţă dură în celula mea. Orice mişcare făceam îmi atrăgea o bătaie”, şi-a amintit acesta, adăugând că pielea i-a putrezit încet şi i s-a lipit de haine.

"Iarna mă dezbrăcau şi turnau peste mine apă rece ca gheaţa timp îndelungat. Aveam dificultăţi să respir şi să rămân în viaţă".

Moshe Feiglin, şeful Lobby-ului Liberal, a menţionat că motivul cel mai probabil pentru care doar 9 membri ai Knesset-ului din cei 120 au participat la eveniment, îl reprezintă presiunile politice severe la care au fost supuşi.

"Aş dori să-i felicit pe acei membri care n-au permis ca valurile de constrângere şi intimidare care vin din China - utilizate acolo pe oameni şi acum infiltrate, de asemenea, în Knesset-ului israelian - să îi intimideze. Multora le-a fost pur si simplu frică să apară", a declarat Feiglin.

"Noi, participanţii la această convenţie, îi cerem guvernului chinez să înceteze recoltarea de organe, să respecte imaginea lui Dumnezeu împărtăşită de noi toţi şi să înceteze orice persecuţie şi prejudicii cauzate oamenilor din cauza convingerilor lor".

Roy Bar-Ilan, purtătorul de cuvânt israelian al Centrului de Informare Falun Dafa, a declarat că nu mai este nicio îndoială privind persecuţia brutală împotriva Falun Gong şi practica de recoltare forţată de organe din China. Acesta a menţionat probe diferite, subliniind un raport realizat de avocatul pentru drepturile omului David Matas, un activist împotriva criminalilor anti-semiţi şi nazişti, şi David Kilgour, un fost ministru canadian şi procuror al Coroanei.

Diverse alte parlamente au solicitat deja încetarea practicii de recoltare de organe de la practicanţii Falun Gong, inclusiv Congresul SUA, Parlamentul European şi Parlamentul din Australia.

Rabinul Uri Sharki a declarat că este inacceptabil pentru Israel să rămână în urma altor naţiuni cu privire la chestiuni ale politicii externe bazate pe valori. "Puterea unei ţări se află în primul rând în moralitatea ei", a adăugat acesta. "Dacă guvernul nu are un fundament moral, poate fi puternic temporar, dar în cele din urmă va slăbi şi îşi va pierde legitimitatea".

Rabinul Eliachim Levanon a declarat că Israelul ar trebui să aibă un rol important în prevenirea acestui "şocant" abuz al drepturilor omului şi a "corupţiei de nedescris".

"Nu sta cu mâinile în sân când viaţa aproapelui tău este ameninţată", a precizat acesta, citându-l pe Levitic. "Vedem aici oameni torturaţi până la moarte într-o mod atât de oribil şi brutal - cum putem să nu facem nimic? Cum putem să nu ne facem auzite vocile şi să împiedicăm acest lucru?"

Nathan Sharansky, preşedintele Agenţiei Evreieşti, şi în trecut un prizonier de conştiinţă în fosta Uniune Sovietică, a declarat după aceea pentru The Epoch Times că eliberarea sa a fost în cele din urmă obţinută după ce oamenii au considerat că aspectele legate de drepturile omului ar trebui să fie o parte a politicii externe.

"Ar fi o greşeală să stai tăcut, atunci când este vorba de probleme cum ar fi încălcarea oribilă a drepturilor prizonierilor din China, de teamă că acesta ar putea afecta poziţia statului Israelului", a declarat acesta.

"Dacă vorbim deschis despre valorile noastre, nu numai în Israel, ci în întreaga lume vom consolida poziţia ţării noastre şi îi vom descuraja pe duşmanii noştri care încearcă să utilizeze banerul drepturilor omului împotriva noastră".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe