Poliţia Vaticanului sparge o orgie homosexuală în casa unui consilier al Papei

Poliţia Vaticanului a întrerupt o orgie homosexuală care avea loc în locuinţa secretarului unuia dintre consilierii cheie ai Papei Francisc, conform rapoartelor media.
Cardinalul Francesco Coccopalmerio, un consilier cheie al Papei Francisc.
Cardinalul Francesco Coccopalmerio, un consilier cheie al Papei Francisc. (Getty Images)

Coincidenţa face ca apartamentul în care a avut loc distracţia să aparţină Congregaţiei pentru Doctrina Credinţei din cadrul Vaticanului, departament însărcinat cu gestionarea cazurilor de abuzuri sexuale în rândul personalului clerical.

Conform unor rapoarte, ocupantul apartamentului ar fi secretarul cardinalului Francesco Coccopalmerio – un consilier cheie, în vârstă de 80 de ani, al Papei.

Coccopalmerio conduce Consiliul Pontifical pentru Texte Legislative şi aparent l-ar fi recomandat la un moment dat pe secretarul său pentru o promovare în poziţia de episcop.

Acuzaţiile explozive au fost făcute de ziarul italian Il Fatto Quotidiano.

Este cel mai recent scandal sexual care loveşte Vaticanul şi are loc după ce şeful finanţelor papale şi al treilea om de la Vatican, cardinalul George Pell, a fost acuzat de comitere de abuzuri sexuale în Australia.

Pell şi-a declarat nevinovăţia şi a afirmat că abia aşteaptă să ajungă la tribunal după o investigaţie de doi ani, după scurgeri de informaţii în presă şi o continuă defăimare a caracterului său. Poliţia nu a dezvăluit detalii privind acuzaţiile formulate împotriva cardinalului în vârstă de 76 de ani, citând nevoia menţinerii integrităţii procesului judiciar.

În luna martie, Vaticanul a fost lovit de un val de acuzaţii sinistre privind comportamentul imoral al preoţilor pe cuprinsul întregii Italii, fiind declanşate o serie de scandaluri ce au implicat orgii, prostituţie şi materiale video pornografice.

Acuzaţiile sunt jenante pentru Vatican care, sub Papa Francisc, a încercat să ceară standarde mai ridicate din partea membrilor clerului.