Poliţia Locală Sector 1, îngenuncheată în instanţă de jurnalişti. Încercase să blocheze dezvăluirile despre achiziţii

Politia locala Bucuresti
Politia locala Bucuresti (Epoch Times România)

Jurnaliştii de la Buletin de Bucureşti au anunţat, joi, că au câştigat procesul prin care Poliţia Locală a Sectorului 1, unde “domneşte” primarul PSD Dan Tudorache, a urmărit să interzică publicarea de informaţii legate de achiziţiile făcute de această instituţie în perioada pandemiei.

“Vă anunţăm că, astăzi, am câştigat definitiv primul proces din istoria Buletin de Bucureşti!!!!!!!!! Poliţia Locală Sector 1 ne-a chemat la tribunal pentru seria de articole care priveau achiziţiile din pandemie, după ce Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, ne-a ameninţat cu judecata, chiar când îi ceream un punct de vedere pentru articol. Nu doar că a cerut instanţei, în procedură de urgenţă, scoaterea de pe site a tuturor articolelor despre Poliţia Locală a Sectorului 1, dar avocatul instituţiei a solicitat judecătorilor să ne interzică să mai publicăm vreodată ceva despre achiziţiile făcute de aceasta.

Noi vă mulţumim vouă, cititorilor noştri, că sunteţi alături de noi în fiecare zi, judecătorilor de la Tribunalul Bucureşti şi Curtea de Apel Bucureşti care au consfinţit, încă o dată, rolul presei în democraţie şi Dianei Hatneanu că a fost alături de noi în proces. Şi, da, merită să mai citiţi o dată seria de articole despre cum a profitat instituţia statului de situaţia specială creată de pandemie”, a susţinut publicaţia, pe pagina sa de Facebook.

Reamintim că, în luna iulie, Tribunalul Bucureşti a respins o cerere făcută de Poliţia Locală Sector 1 ca judecătorii să interzică site-ului Buletin de Bucureşti să mai publice informaţii despre achiziţiile făcute de această instituţie în perioada de pandemie.

“Din conţinutul articolelor reiese că acestea au tratat subiecte legate de informaţiile de: achiziţii pachete alimentare, periuţe de dinţi, de măşti chirurgicale de la Mediplus Solutions (despre care se afirmă că este o firmă deţinută de un offshore cipriot), preţul de cumpărare al măştilor, provenienţa acestora. Din cele de mai sus reiese că informaţiile din articolele incriminate au avut la bază date credibile, din surse oficiale, adică o bază factuală suficientă. Interpretarea dată acestora şi modul de relatare se încadrează în limitele exercitării dreptului la libera exprimare, motiv pentru care nu se poate reţine că pârâtele au săvârşit fapta ilicită pretinsă”, se arată în sentinţa Tribunalului Bucureşti pronunţată în 17 iunie.

În cererea sa, Poliţia Locală Sector 1 a afirmat că articole publicate de Buletin de Bucureşti au prejudiciat în mod grav “dreptul la imagine” al instituţiei şi a dus la o “afectare, în mod injust, a încrederii de care se bucură instituţia în rândul cetăţenilor, pe care trebuie să îi protejeze”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne