Poliţia în alertă: Un suspect de infectare cu coronavirus a fugit din spitalul unde era internat

Masina de politie
Masina de politie (Epoch Times România)

UPDATE. Grupul de Comunicare Strategică a revenit cu precizări referitor la pacientul care a plecat fără încuviinţarea medicilor dintr-un spital din Capitală.

"Testele prelevate bărbatului înainte de a părăsi spitalul au fost finalizate, rezultatul fiind negativ. Acest lucru înseamnă că bărbatul nu este purtător al virusului. Poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti continuă activităţile pentru identificare bărbatului", au transmis autorităţile.

* * *

Autorităţile au fost alertate de reprezentanţii Spitalului de Boli Infecţioase “Matei Balş” din Bucureşti, după ce un pacient internat pentru a fi testat pentru coronavirus a fugit pur şi simplu din unitatea respectivă. Potrivit Grupului de Comunicare Strategică al Guvernului, bărbatul încă nu a fost identificat şi nu s-a confirmat dacă este infectat.

“Poliţia Capitalei a fost sesizată în această dimineaţă de reprezentanţii unei unităţi medicale din Bucureşti despre faptul că un pacient internat pentru a fi testat pentru infecţia cu noul tip de coronavirus a plecat din spital. În speţă au fost demarate verificări pentru identificarea bărbatului şi pentru luarea măsurilor care se impun. Facem precizarea că bărbatul nu este confirmat că fiind infectat cu noul tip de coronavirus, ci doar suspect de contractarea acestui virus”, reiese din comunicatul de presă remis de autorităţi.

De asemenea, Grupul a anunţat că, până la data de 18 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 246 de cazuri de persoane infectate cu coronavirusul Wuhan (COVID – 19), cu menţiunea că din cele 246 de persoane confirmate pozitiv, 19 au fost declarate vindecate şi externate. În plus, pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 3.441 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul, în timp ce alte 23.679 persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

Anunţul vine în contextul în care, în ultimele zile, au fost raportate o serie de incidente uluitoare care implică persoane infectate sau suspectate de infectare. Cazuri precum cel al cetăţeanului român infectat cu coronavirus care a venit în România din Spania, urcându-se într-un avion în care se mai aflau alte 60 de persoane, sau cel al pacientului infectat de la Spitalul “Victor Babeş” din Bucureşti care şi-a dat jos masca de protecţie şi a început să îi scuipe pe medicii care îl tratau.

În ceea ce priveşte sancţionarea cetăţenilor care prin acţiunile lor periclitează sănătatea altor persoane, Grupul de Comunicare a precizat că, până în prezent, prin structurile abilitate ale MAI au fost întocmite 41 de dosare penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură