Poliţia franceză foloseşte gaz lacrimogen, tunuri cu apă împotriva manifestanţilor anti-G7

Marşuri anti-globalizare şi anti-capitaliste lângă Biarritz
Marşuri anti-globalizare şi anti-capitaliste lângă Biarritz (GEORGES GOBET | AFP | Getty Images)

Poliţia anti-revoltă franceză a folosit sâmbătă tunuri de apă şi gaze lacrimogene pentru a dispersa protestatarii anti-capitalişti din Bayonne, în apropierea staţiunii Biarritz, unde preşedintele Emmanuel Macron şi liderii naţiunilor G7 s-au întâlnit pentru un summit de trei zile.

Zeci de protestatari, unii aruncând pietre, au strigat sloganuri şi înjurături înspre cordoanele de poliţie din centrul istoric al oraşului basc.

Zguduită de numeroasele proteste anti-guvernamentale ale "vestelor galbene" anul acesta, Franţa a desfăşurat peste 13.000 de poliţişti pentru a se asigura că protestatarii nu ajung în apropierea preşedintelui american Donald Trump şi a celorlalţi lideri.

Mii de activişti antiglobalizare, separatişti basci şi protestatari cu "veste galbene" au mărşăluit din oraşul francez Hendaia spre Irun, în Spania, fluturând pancarte care solicită acţiuni climatice, drepturile homosexualilor şi un model economic mai echitabil.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe