Donald Trump clarifică ce a vrut să spună când a afirmat că este "cel ales"

Preşedintele american Donald Trump (st) şi omologul său chinez Xi Jinping
Preşedintele american Donald Trump (st) şi omologul său chinez Xi Jinping (Getty Images)

Vineri seara, preşedintele american Donald Trump a adresat creşterea tensiunilor dintre SUA şi China, implicate într-un război al tarifelor, afirmând că „este un război comercial care ar fi trebuit să aibă loc cu mult timp în urmă şi să fie dus de o mulţime de alţi preşedinţi”.

Donald Trump a clarificat remarcile sale recente în care s-a declarat „ales” pentru a ţine piept Chinei.

„Ştiţi exact ce am vrut să spun. A fost sarcasm. Glumeam, toţi zâmbeam. Apoi o întrebare de genul acesta este doar o ştire falsă”, a declarat Trump jurnaliştilor înainte de a pleca pentru summit-ul G7 care se ţine în acest weekend în staţiunea franceză Biarritz.

Trump a adresat problema la câteva zile după ce a descris campania sa împotriva practicilor comerciale neloiale ale Chinei ca pe o încercare de eliminare a încurcăturilor lăsate de predecesorii săi, Bill Clinton, George Bush şi Barack Obama.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe