Poliţia franceză demontează o tabără de imigranţi din Paris

Poliţia evacuează o tabără improvizată din nordul Parisului, unde, peste 1.500 de imigranţi au locuit în condiţii insalubre. Mulţi dintre refugiaţi sosesc în Franţa cu speranţa că vor intra în cele din urmă în Marea Britanie.
Poliţia franceză evacuează o tabără de refugiaţi în apropiere de Montmartre, o suburbie a Parisului, 16 septembrie 2016.
Poliţia franceză evacuează o tabără de refugiaţi în apropiere de Montmartre, o suburbie a Parisului, 16 septembrie 2016. (Captură Foto)

Autorităţile din Paris au declarat că, poliţia a început vineri dimineaţa o operaţiune de demontare a unei tabere pentru imigranţi amplasată pe un trotuar în apropierea suburbiei Montmartre.

“Există o mulţime de familii cu mai mulţi copii. Cu siguranţă, se va avea grijă de ei”, a declarat ministrul locuinţelor, Emmanuelle Cosse pentru agenţia de ştiri AFP, la faţa locului.

Un oficial al administraţiei regionale din Paris a declarat că peste 1.500 de persoane – majoritatea provenind din Afganistan, Sudan şi Eritrea – au fost trimişi în adăposturi temporare. Autorităţile au precizat că imigranţii vor primi alimente şi tratamente medicale. În plus, imigranţii eligibili vor fi ajutaţi să depună cereri pentru azil.

Oficialul, care a dorit să rămână anonim, a mai susţinut că un număr mic din cei aproximativ 1.600 de imigranţi aflaţi la faţa locului, au refuzat să meargă în centrele de recepţie. Unii au dorit să rămână în urmă şi în schimb să încerce să traverseze Canalul Mânecii în Marea Britanie.

Acţiunea de vineri a fost cea mai recentă dintr-o serie de operaţiuni desfăşurate în ultimul an cu scopul de a menţine controlul asupra taberelor de corturi care apar în capitala franceză. În luna iulie, poliţia a înlăturat aproximativ 2.500 de imigranţi dintr-o altă tabără din nordul Parisului – cea mai mare evacuare de acest gen de până acum în capitala pariziană.

Franţa a acceptat doar un număr mic din cei peste 1 milion de imigranţi care au sosit în Europa în ultimele 18 luni. Mulţii consideră Franţa o ţară de tranzit către alte destinaţii precum Marea Britanie. Totuşi, Parisul şi alte oraşe franceze s-au chinuit să facă faţă valului de noi sosiri, majoritatea acestor imigranţi ajungând să locuiască în corturi.

Săptămâna trecută, primarul Parisului, Anne Hidalgo, a anunţat planuri pentru înfiinţarea primului centru pentru refugiaţi până în luna octombrie pentru a ajuta cazarea zecilor de nou sosiţi ce campează pe străzi.

Franţa a înfruntat multe critici pentru modul în care a tratat criza refugiaţilor, în special pentru eşecul său de a închide o tabără de imigranţi în oraşul Calais, numită şi Jungla, unde peste 7.000 de persoane trăiesc în condiţii mizere.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe