Germania consideră că un atac terorist “catastrofic” asupra sa este “imaginabil, chiar probabil”. Berlinul pregăteşte desfăşurări interne de trupe

Recentele atacuri teroriste care au zguduit în acest an Europa au făcut ca armata germană să ia în considerare o eventuală desfăşurare pe teritoriul Germaniei, în condiţiile în care probabilitatea pentru un atac terorist “catastrofic” în ţara este destul de “probabilă”.
Soldaţi germani.
Soldaţi germani. (Captură Foto)

Cancelarul german Angela Merkel continuă să apere public politicile legate de imigraţie în ciuda scăderii popularităţii sale, pe fundalul creşterii sentimentelor naţionaliste în Germania.

Între timp, Germania se pregăteşte să desfăşoare trupe în interiorul graniţelor sale pentru prima dată de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, în mijlocul temerilor că potenţialul pentru un atac terorist major este “imaginabil, chiar probabil”, cel puţin conform general-locotenentului Martin Schelleis.

Temerile legate o potenţială ameninţare s-au amplificat în condiţiile în care aproximativ 30.000 de solicitanţi de azil din Siria continuă să pătrundă în Germania în fiecare lună, fără a lua în calcul imigranţii sosiţi în alte ţări. În general, Germania a primit aproximativ 2,1 milioane de imigranţi anul trecut şi peste jumătate dintre ei sunt refugiaţi.

Planurile pentru utilizarea soldaţilor în eforturi anti-tero în interiorul graniţelor este un concept foarte controversat pentru o ţară ce în urmă doar şapte decenii a cauzat în război mondial. Astfel de eforturi nu au fost permise decât după o decizie a Curţii Constituţionale în 2012 care a extins Articolul 35 al Constituţiei germane pentru a permite forţelor armate să fie desfăşurate în interiorul graniţelor, dar numai ca răspuns la un atac terorist de “proporţii catastrofice”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe