"Poate că e nevoie de altceva!" - Şerban Nicolae, cerere-şoc pentru Teodorovici în plin război PSD-BNR

Senatorul Şerban Nicolae s-a arătat nemulţumit de prestaţia Băncii Centrale în privinţa problemelor din economie şi ar vrea să opereze schimbări semnificative.
Şerban Nicolae (Senator PSD);
Şerban Nicolae (Senator PSD); (Florin Chirilă/Epoch Times)

Senatorul PSD Şerban Nicolae i-a cerut marţi, în cadrul şedinţei Comisiei economice, ministrului de Finanţe, Eugen Teodorovici, să aibă în vedere modificări legislative care să vizeze atribuţiile Băncii Naţionale a României.

Cererea lui Şerban Nicolae vine în contextul în care PSD a pus tunurile pe BNR încercând să-i paseze răspunderea pentru creşterea explozivă a cursului euro/leu şi a tot sugerat ca Banca Naţională să intervină.

"În România soluţiile la nivelul Parlamentului sunt cele legislative, orice alte variante nu privesc Parlamentul în mod direct, eu aş vrea însă ca în viitoarele analize pe care le veţi face să luaţi în calcul şi eventuale modificări legislative astfel încât să evităm nu doar impresia ci şi aspectul practic prin care BNR sau alte autorităţi cu atribuţii în aceste chestiuni să dea impresia unor autorităţi cu rol contemplativ, cu rol de agent constatator, de eseist pe teme economico-financiare.

Eu constat că poate noi am greşit, noi, Parlamentul, în ultimii 30 de ani la nivelul soluţiilor normative cu putere de lege, în sensul în care BNR şi alte autorităţi publice au căpătat doar un rol de observaţie, contemplare şi analize de tip eseu a unor aspecte practice.

Poate că e nevoie de altceva. Poate că viitorul Consiliu de Administraţie al BNR, viitorul guvernator, vor avea mai clar în vedere atribuţiile care se aşteaptă de la BNR. Pentru viitoarea analiză aş vrea să luaţi în calcul şi acest aspect", i-a transmis Şerban Nicolae ministrului de Finanţe.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne