PNL susţine propunerea de demitere a lui Băsescu, anunţă Ghişe

Vot în Parlamentul României
Vot în Parlamentul României (Epoch Times România)

Senatorul liberal Ioan Ghişe a declarat că PNL va susţine propunerile sale privind adoptarea unor hotărâri ale Parlamentului prin care Traian Băsescu să fie demis, pe baza voturilor exprimate la referendum, relevă gândul.info.

Liberalii ar fi dispuşi să încerce, în Parlament, să întoarcă în favoarea lor referendumul de pe 29 iulie, care a fost declarat invalid de Curtea Constituţională.

Senatorul Ghişe a propus două variante de atac: fie ca Parlamentul să retrimită Curţii Constituţionale hotărârea prin care referendumul este considerat invalid sau să constate că preşedintele suspendat Traian Băsescu este demis.

"PNL va susţine propunerile mele şi asta se va definitiva ca decizie mâine dimineaţă într-o şedinţă a conducerii partidului. Sper ca şi colegii de la PSD să conştientizeze că trebuie susţinute aceste propuneri. Nu vă pot spune cu cine am vorbit din conducere, dar vă spun că PNL va susţine iniţiativele mele. Eu am depus ieri la conducerea partidului un proiect de hotărâre, astăzi am depus cel de-al doilea proiect. BPC al PNL se va întruni mâine dimineaţă, el este competent să spună dacă mă susţine şi eu v-am spus că ştiu de la oamenii din conducerea partidului că PNL va susţine propunerile mele. Sper ca până mâine după-amiază acelaşi lucru sa îl facă şi PSD. Dacă îl face bine, dacă nu iarăşi bine", a declarat Ioan Ghişe.

Propunerile lui Ghişe vor fi discutate în cadrul grupurilor parlamentare ale PNL şi ale USL pentru a se lua o decizie finală.