PNL îi cere premierului Ponta să prezinte măsurile de corectare a dezechilibrelor macroeconomice cerute de Comisia Europeană

Alexandru Nazare.
Alexandru Nazare. (www.alexandrunazare.ro)

Deputatul PNL Alexandru Nazare, membru al Comisiei pentru Afaceri Europene, a transmis preşedintelui Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea solicitarea de a convoca premierul şi membrii Guvernului în Parlament pentru a prezenta măsurile de reformă pentru corectarea dezechilibrelor macroeconomice, înainte ca acestea să fie transmise la Bruxelles.

”Conform raportului publicat de Comisia Europeană în luna februarie a.c., România nu a reuşit să înregistreze progrese semnificative în ceea ce priveşte corectarea dezechilibrelor macroeconomice. Astfel, dezvoltarea economică a ţării noastre este afectată de capacitatea de investiţii şi export limitată de deficienţele în asigurarea unui mediu de afaceri flexibil şi competitiv, rata scăzută a investiţiilor străine, progresele limitate în reformarea sistemului sanitar, a pieţei forţei de muncă, a administraţiei publice, a sectorului energetic şi al transporturilor.", susţine Alexandru Nazare, într-un comunicat de presa remis Epoch Time.

Deputatul PNL mai precizează că, deşi cifrele statistice arată o situaţie macroeconomică stabilă a României, persistenţa acestor dezechilibre afectează dezvoltarea economică pe termen mediu şi lung şi atingerea în cel mai scurt timp a unui standard de viaţă comparabil cu media Uniunii Europene.

"Dezbaterea publică lipsită de partizanat politic este cu atât mai necesară cu cât fiecare român plăteşte nota de plată pentru întârzierea acestor reforme şi pentru stagnarea economică a României”, a mai declarat Alexandru Nazare.

De asemenea, deputatul PNL îi solicită preşedintelui Camerei Deputaţilor organizarea unei dezbateri intitulate ”Starea economiei româneşti", despre care acesta a afirmat: "Această dezbatere trebuie să devină o cutumă anuală la nivelul Camerei Deputaţilor, în ultimele două săptămâni din aprilie, atunci când Guvernul pregăteşte documentul pe care îl trimite Comisiei Europene în cadrul instrumentului „Semestrul European”, o activitate permanentă de exercitare a controlului parlamentar asupra Executivului, pentru a se asigura astfel o bună informare şi reprezentare a cetăţenilor”.

Reamintim că, pe 25 februarie 2015, Comisia Europeană a decis iniţierea procedurii de dezechilibru macroeconomic în cazul României. Mai multe informaţii pe acest subiect, puteţi accesa aici.

Mai mult, cu ocazia ultimei vizite efectuate la Bucureşti, vicepreşedintele Comisiei Europene pentru monedă euro şi dialog social, Valdis Dombrovskis, a declarat că executivul comunitar este îngrijorat de noul Cod fiscal propus de Guvernul României şi de scăderea TVA.

"Comisia Europeană este îngrijorată de noul Cod Fiscal şi de planurile de reducere a TVA, pentru că, potrivit evaluărilor Comisiei Europene şi ale FMI, sunt efecte fiscale negative, considerabile.", declara Dombroskis pe 8 aprilie a.c.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne