PMP visează la "transparenţa totală" a administraţiei

PMP are în plan să oblige toate instituţiile publice să-şi prezinte contractele pe care le încheie cu orice entitate şi să pună pe site şi facturile pe care le achită.
Eugen Tomac
Eugen Tomac (Eugen Horoiu/Epoch Times)
Ana Ion
29.10.2017

Partidul Mişcarea Populară va depune un proiect de lege privind "transparenţa totală" în administraţia publică, a anunţat sâmbătă, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele executiv al partidului, Eugen Tomac.

"Prin această lege vom obliga toate instituţiile publice, săptămânal, să-şi prezinte contractele pe care le încheie cu orice entitate, contracte care vizează cheltuirea de bani publici, şi, mai mult decât atât, să pună pe site şi facturile pe care le achită. Există în administraţie un sport în a încheia un contract şi apoi curg actele adiţionale, se măresc preţurile şi goana aceasta după tot ceea ce înseamnă încercări, mai mult sau mai puţin corecte, de a umfla preţurile şi de a cheltui nejustificat banul public, aduce în situaţia de a ne trezi cu tot felul de probleme în sânul primăriilor, consiliilor judeţene şi nu numai", a declarat Tomac, citat de Agerpres.

Liderul PMP susţine că, dacă va intra în vigoarea, proiectul de lege care va fi depus luni în Parlament îi va responsabiliza mai mult pe aleşi, dar va ajuta şi la eliminarea corupţiei.

"Legea va avea două efecte: unu, va responsabiliza şi mai mult aleşii locali, şi doi, obiectivul nostru este să combatem, în continuare, cu toate mijloacele pe care le avem la dispoziţie, fenomenul numit corupţie. El este combătut prin instrumentele care există, dar nu a fost eliminat şi, chiar dacă anumite chestiuni sunt dezbătute cu insistenţă zilele acestea, noi credem că este nevoie de o astfel de lege pentru ca administraţia să fie mai eficientă", a mai arătat deputatul PMP.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor