PMP se orientează spre o fuziune cu PNŢCD (Surse)

Andrei Pricopie
16.07.2014

alte articole

Elena Udrea, PMP (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
16.07.2014

UPDATE - „Am mai spus-o şi o repet. PNŢCD are ca proiect principal alegerile din 2016. Nu avem candidat la prezidenţiale. Am adoptat pe 10 mai Declaraţia de la Cluj. Cine îşi închipuie că vom fi chemaţi ca anexă, la sprijin, de liberali, să ne conformăm, se înşeală. Nu exista negocieri în prezent nici cu PMP, o ştire despre o fuziune în PNŢCD fiind complet falsă. Cred că discuţiile pentru formule de colaborare pentru 2016 vor avea loc dupa alegerile prezidenţiale, evident, în funcţie de rezultat. Pierderea sau câştigul algerilor prezidenţiale nu este deloc acelaşi lucru”, a explicat preşedintele PNŢCD Aurelian Pavelescu.

***

Izolat pe scena politică, PMP caută alternative. Potrivit unor surse politice citate de stiripesurse.ro, se pare că în scurt timp va fi anunţată fuziunea dintre PMP şi PNŢCD.

Cum fuziunea PNL-PDL este deja într-un stadiu avansat, iar Forţa Civică a lui Mihai Răzvan Ungureanu a anunţat marţi că fuzionează, prin absorbţie, cu PDL, opţiunile PMP sunt din ce în ce mai limitate. Văzând că nu mai are loc în marea fuziune de dreapta, PMP se reorientează spre o fuziune mai mică.

Sursele respective susţin că fuziunea cu PNŢCD se vrea una prin absorbţie, în sensul că PNŢCD va înghiţi PMP, însă actualul lider PMP, Elena Udrea, ar urma să conducă noul PNŢCD.

„Ăsta ar fi primul pas spre reintrarea în joc a noastră. După… mergem natural spre PNL”, a declarat pentru stiripesurse.ro unul din fruntaşii PMP.

De altfel, PMP, sau mai bine spus viitorul PNŢCD, urmează să-şi mai consolideze poziţia atunci când noul partid al autointitulatului rege internaţional al rromilor Dorin Cioabă va fi înfiinţat.

Amintim că la sfârşitul lunii martie, PMP anunţa construirea unui „parteneriat benefic pentru România” cu Alianţa Civică Democrată a Romilor (ACDR) condusă de Cioabă. În schimbul susţinerii, formaţiunea pe care o reprezintă vrea să obţină patru sau cinci locuri de parlamentar la alegerile generale, precum şi câteva posturi de consilieri locali.

"Am discutat şi le-am trimis un draft de protocol. Dacă şi dânşii doresc, vom semna acest protocol. Noi ne angajăm să susţinem candidaţii acestei formaţiuni la alegerile europarlamentare, la alegerile prezidenţiale, dar şi pe viitor, la alegerile generale. Aşteptăm să vedem dacă ne acceptă celelalte solicitări: cele patru - cinci locuri de parlamentari, dar şi consilieri locali. Vom vedea. Noi vrem clar un protocol, nu alte promisiuni. Noi ne vom demonstra loialitatea la alegeri şi vom arăta că vrem să-i sprijinim", a declarat Dorin Cioabă atunci pentru Mediafax.

ACDR este în plin proces de a se transforma în partid politic, Cioabă anunţând că rromii din toate judeţele s-au organizat şi au strâns 40.000 de semnături pentru înfiinţarea partidului.

"În această săptămână centralizăm totul, completăm documentele şi le vom depune la sediul Tribunalului Bucureşti pentru a fi înregistrat partidul. Vom vedea ce termene ne dau, poate există contestaţii. Vom vedea când se va încheia înregistrarea partidului", a declarat Cioabă, adăugând că după ce şi-a exprimat dorinţa de a înfiinţa un partid, mai mulţi reprezentanţii ai partidelor din România au venit să poarte discuţii cu el, însă doar cei de la PMP "au fost dispuşi să colaboreze şi au cerut un draft de protocol".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor