PLUS, alertă: Florea aruncă Sectorul 5 în faliment. Tun de 820 milioane de lei pentru amenajări de spaţii verzi

Daniel Florea
Daniel Florea (Epoch Times)

Organizaţia PLUS din Sectorul 5 al Capitalei a acuzat, via Facebook, că primarul acestui sector, pesedistul Daniel Florea, “dă un ultim tun“ şi se pregăteşte să atribuie “clientelei sale politice“ peste 820 milioane lei pentru amenajarea spaţiilor verzi din Sectorul 5.

„Anunţul a fost lansat pe SICAP şi are ca dată limită pentru depunerea ofertelor 8 noiembrie 2019. În condiţiile în care tot bugetul UAT Sector 5 pentru anul 2019 este de aproximativ 400 milioane lei”, subliniază filiala PLUS, care a adăugat că Daniel Florea greşeşte major prin contractarea de „servicii pentru sectorul nostru de o asemenea valoare”.

Potrivit PLUS, în cazul a 3 loturi avute în vizor costurile totale se ridică la 820 milioane RON (175 milioane de euro, fără TVA) pentru 145 de hectare, adică un cost de amenajare de 1,2 milioane de euro pe hectar sau 120 de euro pe metru pătrat.

“Acest calcul demonstrează imposibilitatea Primăriei Sector 5 de a plăti cei 820 de milioane. Din moment ce contractul se întinde pe 4 ani, rezultă că anual, Primăria Sector 5 va trebui să achite aproximativ 200 milioane lei. Practic jumătate din bugetul sectorului nostru este deja cheltuit pe următorii 4 ani”, a adăugat PLUS.

Nu în ultimul rând, filiala partidului condus de Dacian Cioloş a subliniat că „mai grav este că propunerea de contract ce urmează a se încheia, conţine clauze care pun în dificultate Primăria: de exclusivitate, interzicerea rezilierii, imposibilitatea UAT Sector 5 de a lansa noi licitaţii”.

„Concluzia este cât se poate de sumbră, Daniel Florea aruncă Sectorul 5 în faliment!”, a conchis organizaţia.