Pleşu: Imediat după alegeri, euforia votanţilor USR a fost sabotată de o veste foarte proastă

Scandalul declanşat la doar câteva zile după alegerile parlamentare de Sergiu Moroianu, soţul vicepreşedintei USR, Clotilde Armand, care a lansat o serie de acuzaţii grave la adresa şefului de campanie al partidului, Matei Păun, i-a atras atenţia şi scriitorului Andrei Pleşu.
Andrei Pleşu
Andrei Pleşu (Florin Chirilă)

Una dintre veştile categoric bune de după scrutin a fost scorul neaşteptat de ridicat al unei noi formaţiuni politice, Uniunea Salvaţi România, în contrast cu prăbuşirea gălăgioasă a câtorva nulităţi agresive, vinovate de compromiterea discursului patriotic legitim prin demagogia ieftină a unor veleitari de mâna a doua şi a treia - PRU, PRM etc., a scris Andrei Pleşu, într-un articol publicat în Dilema Veche.

"Imediat însă, euforia votanţilor USR a fost sabotată de o veste foarte proastă. Partidul cu pricina, încă neinstalat în noua sa postùră, a alunecat vertiginos spre dihonie internă şi bîlbîială. Soţul dnei Clotilde Armand sărbătoreşte victoria prin delaţiune, şefii formaţiunii îl evacuează fără drept de apel, dna Armand pendulează între fidelitate conjugală şi loialitate de partid, dl Nicuşor Dan se declară trist şi, întrebat despre dl Păun, admite că, deşi îi e prieten, nu prea ştie cu ce s-a ocupat în ultimii ani, dincolo de eforturile sale de ultimă oră în beneficiul campaniei electorale USR.

Pe scurt: stîngăcie, duplicitate, inaptitudine managerială, ameţeală strategică, neclaritate descurajantă. Un prost demaraj, pentru o formaţiune care şi-a propus să ne seducă şi să ne salveze prin noutate, incoruptibilitate, limpezime, bun gust. Sper din toată inima că lucrurile se vor reaşeza şi că ceea ce apare, acum, drept o gravă incoerenţă internă se va dovedi, cit mai curînd, ca fiind efectul colateral, mai curînd candid, al unei lipse de experienţă politică uşor de corectat în perspectivă imediată", a precizat Andrei Pleşu.

Reamintim că Sergiu Moroianu a fost exclus din USR după ce acesta a lansat, pe Facebook, o serie de acuzaţii incendiare în principal la adresa lui Matei Păun, şeful de campanie al partidului şi la adresa unuia dintre vicepreşedinţii USR, Roxana Wring. Decizia nu este însă una definitivă, Moroianu are încă opţiunea să facă apel la Comisia de arbitraj a partidului.

Pentru mai multe detalii despre acest scandal intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne