Pleşoianu "loveşte" din nou: Kovesi, Maior şi Coldea trebuie judecaţi imediat pentru trădare!

Liviu Pleşoianu
Liviu Pleşoianu (Facebook)
Ana Ion
17.03.2018

Procurorul şef DNA, Laura Codruţa Kovesi, fostul număr doi din SRI, generalul Florian Coldea, şi fostul şef SRI, George Maior, trebuie judecaţi pentru trădare, a opinat, pe pagina sa de socializare, deputatul PSD Liviu Pleşoianu.

"Laura Codruţa Kovesi nu trebuie doar revocată, Florian Coldea nu trebuia doar trecut în rezervă, George Maior nu trebuie doar rechemat din postul de ambasador în... SUA (ce chestie!). Toţi trei ar trebui judecaţi pentru trădare sau, după caz, înaltă trădare!", a declarat Pleşoianu.

Deputatul aduce în discuţie articolul 394 din Codul penal potrivit căruia trădarea este „fapta cetăţeanului român de a intra în legătură cu o putere sau cu o organizaţie străină ori cu agenţi ai acestora, în scopul de a suprima sau ştirbi unitatea şi indivizibilitatea, suveranitatea sau independenţa statului”.

În opinia pesedistului, în cazul celor trei (Kovesi, Maior, Coldea) sunt întrunite trei din cele patru elemente constitutive ale infracţiunii de trădare: subminare economică, politică sau a capacităţii de apărare a statului, aservire faţă de o putere sau organizaţie străină şi ajutarea unei puteri sau organizaţii străine pentru desfăşurarea unei activităţi ostile împotriva securităţii naţionale.

"Iar pedepsele pentru trădare sunt următoarele: închisoarea de la 10 la 20 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi. În cazul membrilor Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (directorul SRI), este vorba despre înaltă trădare, iar pedepsele cresc: detenţiune pe viaţă sau închisoare de la 15 la 25 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi. Într-un stat suveran (poate începem să fim măcar în Anul Centenarului), Laura Codruţa Kovesi, Florian Coldea şi George Maior ar fi imediat judecaţi pentru trădare sau, după caz, înaltă trădare!", a precizat Pleşoianu.

Deputatul PSD îşi bazează acuzaţiile pe o declaraţie făcută de jurnalistul Ion Cristoiu: „Sebastian Ghiţă se întâlnea, alături de Laura Codruţa Kovesi şi Florian Coldea, cu şeful antenei CIA din România. El spune că Dan Voiculescu şi condamnarea sa a fost cerută din SUA. Americanii au dat ordin ca trusturile de presă româneşti să fie distruse. Ghiţă a recunoscut că a pus la cale preluarea Realitatea TV la aceste întâlniri, misiunea sa a fost să fie manager la Realitatea TV”.

"Din motive doar de el ştiute, Ghiţă vorbeşte (cel puţin deocamdată) doar de Kovesi şi Coldea, nu şi de Maior. Dar Maior era superiorul lui Coldea, iar în prezent e ambasador taman în... SUA", a conchis Pleşoianu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor