Pleşoianu: Eu nu voi accepta să mi se cânte ode la schimb cu statutul de cumpărător de arme

Liviu Plesoianu
Liviu Plesoianu (Epoch Times România)

Aspirant la preşedinţia ţării, social-democratul Liviu Pleşoianu susţine că el nu va accepta niciodată ca România să aibă statutul de cumpărător de arme şi de donator de resurse alte ţări şi încearcă să creioneze ideea că cei intraţi în competiţia pentru Cotroceni ar da oricând din "coadă şi patrie" pentru a fi mângâiaţi pe creştet de stăpânii lor.

Mai mult, în condiţiile în care România s-a angajat faţă de NATO să aloce 2% din PIB pentru înzestrarea Armatei, Pleşoianu sugerează că aceste cheltuieli sunt inutile căci, oricum, dacă va izbucni un război nu va rămâne piatră pe piatră din ţara noastră. Astfel, anunţă că, în cazul în care va ieşi el preşedinte, va insista ca România să devină ţara ce creează punţi între ţări şi va lucra pentru ca popoarele lumii "să nu mai accepte să fie aruncate inconştient în acceleratorul dement de particule beligerante!"

"Spre deosebire de diverşi 'analişti' care transpiră abundent de fericire când le zboară pe deasupra bilei gândirii câte un avion de luptă, spre deosebire de diverşi 'candidaţi la prezidenţiale' care sunt dispuşi să dea din coadă şi din patrie oricât e nevoie pentru a fi mângâiaţi pe creştet de stăpânii lor, eu nu voi accepta niciodată să mi se cânte ode externe la schimb cu statutul de docil cumpărător de arme şi de supus donator de resurse (minerale şi umane)! România poate fi mult mai mult decât atât, poate conta cu adevărat pe scena lumii! Eu optez pentru vocaţia noastră de promotori ai dialogului dintre naţiuni...

Să nu ne relaxăm foarte mult! Facem parte dintr-un bloc militar puternic. Dar dacă mâine chiar începe un război între cele două blocuri militare rivale, are vreun om zdravăn la cap impresia că mai rămâne piatră pe piatră pe undeva, pe aici, pe... oriunde? Având în vedere avansul militar uluitor din ultimii ani, crede cineva cu mintea întreagă că mai rămâne ceva din noi şi din lume dacă o nouă conflagraţie mondială izbucneşte!?

Dincolo de apartenenţa la un bloc militar, trebuie să-ţi propui un timp al păcii, o cale a dialogului, un efort al construcţiei uman-sănătoase! Dacă vom reuşi, împreună, la alegerile prezidenţiale din această toamnă, atunci eu voi insista ca România să devină factor de echilibru, ţară ce creează punţi între ţări. Uşor, uşor, trebuie să lucrăm împreună astfel încât popoarele noastre să nu mai accepte să fie aruncate inconştient în acceleratorul dement de particule beligerante!", scrie, pe Facebook, Pleşoianu.