Pilotul care imortalizează spectacolul cerului: fotografiile sale din înălţimi au încântat NASA [video]

Fulgere
Fulgere (Santiago Borja)

Avantajul de a fi pilot este acela de a avea întotdeauna un loc în rândul întâi, la spectacolul etalat de cele mai extraordinare fenomene ale naturii. Dar Santiago Borja, un pilot ecuadorian, nu se mulţumeşte doar să le admire, ci îşi foloseşte şi camera video pentru a filma, fotografia şi împărtăşi ceea ce vede din cabina avionului său.

Borja este cunoscut sub numele de “The Storm Pilot” datorită imaginilor cu fenomene meteorologice pe care le publică pe Internet. A devenit pilot deoarece şi-a dorit să vadă lumea dintr-o perspectivă unică şi astăzi pilotează un Boeing 767 pentru o mare companie aeriană.

Pilotul a început să fotografieze cerul furtunos în urmă cu patru ani, cu rezultate plăcute din punct de vedere estetic. Dar, se pare că fotografiile sale au, de asemenea, şi o valoare ştiinţifică, care a stârnit interesul agenţiei americane NASA (National Aeronautics and Space Administration).

(Santiago Borja)

Acum, imaginile lui Borja au fost adunate laolaltă într-o carte intitulată #TheStormPilot.

Mai multe informaţii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Life & Style