Piedone se urcă pe drama victimelor de la Colectiv. Îşi face campanie cu sloganul "Ai grijă să nu te frigi"

Piedone isi face campanie batjocorind memoria victimelor de la Colectiv
Piedone isi face campanie batjocorind memoria victimelor de la Colectiv (Captura video)

Şaizeci şi cinci de oameni au murit după incendiul izbucnit în Clubul Colectiv din sectorul 4, păstorit pe atunci de Piedone. După acea dramă, judecătorii l-au găsit vinovat pe primar pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru clubul Colectiv şi l-au condamnat, în primă instanţă, la opt ani şi şase luni de închisoare în dosarul ”Colectiv”.

Această condamnare nu l-a împiedicat însă pe fostul edil să candideze pentru Primăria Sectorului 5 din partea Partidului Puterii Umaniste (PPU), al lui Dan Voiculescu. Ba mai mult, Piedone terfeleşte drama victimelor şi rudelor celor ce-au murit, folosind în campanie sloganul "ai grijă pe cine votezi, să nu te frigi”.

Recent, Piedone a ieşit în stradă şi le-a împărţit alegătorilor mănuşi de bucătărie, transmiţându-le să aibă grijă cu cine votează, să nu se frigă.

"Să aveţi grijă cu cine votaţi, să nu vă frigeţi de data asta", îi zice Piedone, râzând unei femei, conform imaginilor difuzate de Atena 3, post potrivit căruia "oamenii au primit cu amuzament ideea candidatului şi au promis că vor fi foarte atenţi când vor pune ştampila".

Vă invităm să urmăriţi şi materialul video.

Reamintim că, la sfârşitul anului trecut, Piedone a fost condamnat în dosarul Colectiv la 8 ani şi jumătate de închisoare, iar cei trei patroni ai clubului bucureştean, în care a avut loc tragedia din 30 octombrie 2015, Paul Gancea, Alin Anastasescu şi Costin Micu au fost condamnaţi fiecare la câte 11 ani şi 8 luni. Decizia nu este definitivă.

Cristian Popescu Piedone a mai avut probleme cu legea şi în 2018, când a fost condamnat definitiv la un an închisoare cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane. Concret, Piedone fusese condamnat pentru că şi-a folosit funcţia de edil pentru a avantaja firmele copiilor săi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne