Phenianul anunţă că nu mai e legat de moratoriul vizând testele balistice şi nucleare convenit cu SUA

Epoch Times România
18.04.2012

Coreea de Nord a anunţat că nu mai este legată de moratoriul privind testele balistice şi nucleare, convenit cu Statele Unite în luna februarie în schimbul unui ajutor alimentar.

Declaraţia a intervenit după ce Consiliul de Securitate al ONU a condamnat Coreea de Nord pentru lansarea unei rachete, oficial pentru a plasa un satelit pe orbită, dar considerat de mulţi un posibil test balistic. Lansarea a eşuat.

Coreea de Nord a respins criticile ONU şi a subliniat că Statele Unite nu şi-au onorat partea lor din acord. "Astfel, noi putem lua măsuri de retaliere, în afara acordului", a afirmat Ministerul de Externe de la Phenian.

"Statele Unite vor fi responsabile în totalitate pentru consecinţe", a adăugat diplomaţia nord-coreeană. "Pacea ne este foarte dragă, dar demnitatea naţiunii şi suveranitatea ţării ne sunt şi mai dragi", a precizat Phenianul.

Statele Unite au subliniat, însă, că Phenianul trebuie să respecte rezoluţiile Consiliului de Securitate al ONU în acest sens, impuse după o lansare similară, în 2009.

Între timp, presa sud-coreeană afirmă că regimul comunist ar pregăti un al treilea test nuclear.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor