Petru Bogatu: Igor Dodon - lipsit de orizont. Mai bine şi-ar impune “moratoriu” asupra vorbirii

Dodon propune moratoriu temporar privind dezbaterile geopolitice în R. Moldova. Moratoriul poate fi instituit asupra acţiunii, nu asupra raţiunii, menţionează analistul politic de la Chişinău.
Petru Bogatu, jurnalist şi analist politic de la Chişinău
Petru Bogatu, jurnalist şi analist politic de la Chişinău (facebook.com/Vasile Botnaru)

În contextul faptului că preşedintele Republicii Moldova Igor Dodon a declarat recent că în Republica Moldova ar fi cazul să fie adoptat un moratoriu privind orice dezbateri geopolitice, pentru a linişti societatea, analistul politic Petru Bogatu, susţine că Igor Dodon ar fi cel mai stupid politician pe care l-a cunoscut vreodată. Mai mult decât atât, analistul afirma că preşedintele ar fi lipsit de orizont şi dacă ar tăcea cel puţin nu s-ar da de gol.

Şeful statului propune ca abia după ce autorităţile de la Chişinău vor creşte calitatea vieţii şi vor reduce nivelul corupţiei, când va fi mai multă linişte şi claritate, se va putea reveni la discuţiile şi dezbaterile geopolitice, dacă va fi cazul. Acum însă trebuie de lucrat pentru R. Moldova, nu pentru integrarea în Vest sau în Est. Numai aşa se va putea ajunge la un consens politic naţional evitând ca R. Moldova să fie implicată în jocuri geopolitice şi militare extrem de periculoase.

“Să propui un moratoriu pentru dezbateri geopolitice e ca şi cum premierul Spaniei, îndată după ultimul atac terorist, ar propune un moratoriu pentru dezbateri pe tema fundamentalismului islamic şi a pericolului jihadist. Ca şi cum Stalin, când Vehrmachtul se apropia de Moscova, ar fi propus instituirea unui moratoriu pe tema războiului şi intervenţiei hitleriste ”pentru a linişti societatea şi a munci pentru ţară””, scrie analistul pe pagina sa de socializare.

În opinia lui Petru Bogatu un moratoriu pentru dezbateri ar echivala cu un moratoriu pentru gândire. Moratoriul se instituie asupra acţiunii, nu asupra raţiunii. “Acest Dodon, delicat vorbind, nici măcar orizont nu are. Poate mai bine să-şi impună sieşi un moratoriu asupra vorbirii? Dacă ar tăcea, cel puţin nu s-ar da de gol.”

Deputatul român Constantin Codreanu comentează postarea lui Bogatu precizând că dimpotrivă Igor Dodon trebuie încurajat să vorbească din ce în ce mai mult tocmai ca să realizeze cât mai multă lume cât de gol de conţinut este.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe