Peste 200 de copii cu dizabilităţi au fost încadraţi în şcoli generale

(YURI CORTEZ / AFP / Getty Images)
Ana Chitoroagă
21.03.2014

225 de copii cu dizabilităţi au fost încadraţi în şcoli de cultură generală în perioada octombrie 2010-martie 2014, a anunţat astăzi Galina Filip, coordonatorul proiectului "Acces egal la educaţie", în cadrul unei conferinţe de bilanţ a proiectului, informează Moldpres.

Filip a menţionat că cei peste 200 de copii au fost înscrişi în 22 de şcoli din 15 raioane, între care Edineţ, Ştefan Vodă, Orhei, Căuşeni etc., cu planuri educaţionale individualizate.

Peste 400 de pedagogi au fost implicaţi în procesul de educaţie incluzivă, iar 30 de profesori au devenit "cadre didactice de sprijin", care au acordat suport individualizat copiilor cu cerinţe educaţionale speciale.

În 15 şcoli au fost create Centre de Resurse în Educaţia Incluzivă, de serviciile cărora beneficiază peste 400 de copii cu nevoi speciale.

Pentru a preveni discriminarea faţă de copiii cu dizabilităţi, în toate şcolile au fost introduse cursuri opţionale despre toleranţă. Totodată, au fost prezentate 70 de spectacole de teatru social despre persoane cu nevoi speciale pentru elevi, părinţi şi pedagogi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor