Peste 15.000 de poliţişti şi 6.000 de jandarmi vor acţiona în minivacanţa de 1 Mai

Epoch Times România
29.04.2011

Peste 15.500 de poliţişti şi 6.000 de jandarmi vor acţiona pentru siguranţa şi liniştea cetăţenilor, în perioada 30 aprilie - 2 mai, cu prilejul minivacanţei de 1 Mai.

Potrivit unui comunicat al IGPR transmis joi AGERPRES, media zilnică a efectivelor de poliţie este de 15.500 de poliţişti, dintre care 8.883 de la ordine publică, 1.955 de la poliţia rutieră, 870 de la transporturi, 1.597 de la investigaţii criminale, 350 de la investigare a fraudelor, 40 de la arme, explozivi şi substanţe periculoase, iar 1.805 vor constitui rezerva care va interveni atunci când situaţia impune. Totodată, media zilnică a patrulelor care acţionează în teren este de 4.806, din care 3.131 în mediul urban şi 1.675 în mediul rural.

Vor fi dispuse măsuri suplimentare, în care vor fi angrenaţi 832 de poliţişti care vor asigura un climat de ordine şi siguranţă publică. Pentru cele 51 de manifestări publice de amploare, unde vor fi prezente peste 1.000 de persoane, vor acţiona 832 de poliţişti.

Structurile de poliţie transporturi vor desfăşura acţiuni de patrulare în trenurile de călători (cu precădere cele care circulă către staţiunile montane şi spre litoral), în staţii şi triaje de cale ferată, în aerogări (internaţionale şi naţionale), în porturile la Marea Neagră sau pe Dunăre, precum şi pe celelalte mijloace de transport în comun din zonele cu afluenţă numeroasă, pentru combaterea tâlhăriilor, a furturilor de sau din bagaje şi din buzunare.

În această perioadă o atenţie deosebită se va acorda staţiunilor turistice de pe Valea Prahovei, Litoral şi alte zone unde se preconizează un aflux numeros de persoane, pentru menţinerea unui climat corespunzător de siguranţă, precum şi pentru prevenirea infracţiunilor cu violenţă şi a furturilor.

Poliţia le recomandă celor ce pleacă în vacanţă să îşi ţină bagajele aşezate în faţă, să îşi supravegheze atent buzunarele şi geanta în care au documente, să nu consume băuturi alcoolice, sucuri sau cafea, de la persoane necunoscute, să evite transportul unor sume mari de bani sau valori fără măsuri de siguranţă corespunzătoare.

În locurile publice, copiii nu trebuie lăsaţi nesupravegheaţi, iar consumul în exces al băuturilor alcoolice trebuie evitat.

De asemenea, peste 6.000 de jandarmi vor acţiona în sistem integrat de ordine publică, la nivel naţional, pentru ca manifestările prilejuite de această minivacanţă să se desfăşoare într-un climat optim.

Potrivit unui comunicat al Jandarmeriei Române, transmis, joi, AGERPRES, jandarmii vor acţiona în marile oraşe, în staţiunile montane, pe litoralul Mării Negre, precum şi în alte zone de agrement, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, a actelor de violenţă, a consumului de băuturi alcoolice în locurile neautorizate, a cerşetoriei, a prostituţiei, a consumului sau traficului de droguri.

Pentru litoralul Mării Negre, în această perioadă, peste 200 de jandarmi vor asigura măsurile de ordine publică la o serie de manifestări cultural-sportive (spectacole, competiţii etc.) şi vor patrula în echipe mixte cu Poliţia, pentru menţinerea ordinii publice în localităţile Constanţa, Mamaia, Eforie, Medgidia, Cernavodă, Hârşova şi Vama Veche, precum şi în zonele împădurite şi de agrement din proximitate.

Jandarmeria Montană îşi va intensifica acţiunile în zona staţiunilor şi pe traseele turistice. Peste 200 de jandarmi montani vor acţiona zilnic în staţiunile montane şi balneo-climaterice, pentru menţinerea unui climat de linişte, prevenirea şi combaterea infracţiunilor, îndrumarea şi informarea turiştilor aflaţi pe traseele montane, precum şi salvarea şi evacuarea turiştilor aflaţi în dificultate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor