Pericol de moarte: caracatiţă extrem de otrăvitoare la câţiva paşi de cei care făceau baie în mare (video)

Un blogger australian filmează un specimen de caracatiţă cu inele albastre, una dintre cele mai periculoase din lume.
Caracatiţa cu inele albastre (Hapalochlaena lunulata)
Caracatiţa cu inele albastre (Hapalochlaena lunulata) (Print screen YouTube)

Caracatiţa cu inele albastre (Hapalochlaena lunulata) este mică - nu depaşeşte lungimea de 10 cm - şi la prima vedere foarte drăguţă, dar poate fi letală, fiind una dintre creaturile cele mai veninoase din lume. Traieste în recifele de corali, în golfuri şi lagune.

Aceste exemplare pot fi recunoscute în special după inelele sale caracteristice albastre şi negre în număr de 50-60, de forme diferite, care ies în evidenţă pe pielea de culoare gălbuie. Când este stresată sau iritată coloritul albastru al inelelor devine mai intens şi în anumite zone nuanţa pielii se închide, din galben devenind maronie.

Caracatiţele reacţionează violent muşcând agresorul, inclusiv omul. Veninul lor afectează şi paralizează muşchii victimei, provocând o pierdere imediată a gustului, sensibilităţii şi viziunii. Cercetătorii o consideră foarte agresivă, un animal acvatic foarte otrăvitor, unul dintre cele mai toxice din lume, veninul ei fiind de 100 de ori mai puternic decât cel al cobrei. Muşcătura ei nu doare, uneori este posibil chiar nici să nu ştii că te-a muşcat, însă simptomele apar imediat. Numai o singură muşcătură poate ucide un adult în câteva minute.

Un blogger australian a filmat un exemplar de caracatiţă cu inele albastre în piscina naturală populară din Kiama, New South Wales, Australia. Înotătorii erau inconştienţi de pericolul care se ascundea sub picioarele lor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură