Percheziţii la şeful Oficiului pentru Spălarea Banilor într-un dosar de înşelăciune. S-a lăsat cu demisie

DIICOT
DIICOT (facebook.com)

UPDATE: Laurenţiu Baranga şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al Oficiului National de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor după ce poliţiştii şi procurorii au descins la domiciliul său, suspectat că şi-a falsificat diploma de bacalaureat.

Demisia a fost înaintată la Ministerul Finanţelor Publice, relatează G4Media. Conform publicaţiei citate, surse din cadrul Ministerului Economiei spun că Baranga şi-ar fi prezentat demisia încă de joi, 8 octombrie 2020, având informaţii că pe numele său s-a deschis un dosar de înşelăciune.

* * *

Poliţiştii de la Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu procurorii de la Parchetul General, au descins sâmbătă dimineaţa la domiciliul şefului Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, Laurenţiu Baranga, din Râmnicu Vâlcea, relatează Ziare.com citând surse judiciare.

Potrivit sursei citate, Baranga este vizat într-un dosar de înşelăciune, fiind suspectat că şi-ar fi falsificat diploma de bacalaureat, depusă la dosarul de angajare. Diploma de studiu ar fi fost ulterior desfiinţată de instanţă.

Laurenţiu Baranga a fost numit în funcţie la începutul lunii septembrie, printr-o hotărâre semnată de Ludovic Orban.

CV-ul public al lui Baranga începe la vârsta de 32 de ani, când a absolvit bacalaureatul la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida din Bucureşti. După bacalaureatul tomnatec, Baranga nu s-ar mai fi oprit însă din învăţat şi a acumulat numeroase titluri şi diplome, inclusiv doctor al Universităţii Valahia din Târgovişte şi cursant la Colegiul Naţional de Apărare, ARACIS, Colegiul Naţional de Afaceri Interne.

Laurenţiu Baranga a candidat în 2012 din partea Forţei Civice la Senat în Vâlcea.

Comunicatul Poliţiei

„La data de 10 octombrie a.c., poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice-I.G.P.R., sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia de urmărire penală şi criminalistică, efectuează o percheziţie domiciliară, în municipiul Râmnicu Vâlcea.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne