Percheziţii la evazionişti, într-un dosar cu un prejudiciu de peste 10 milioane de euro

Poliţiştii fac descinderi în cinci judeţe, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani cu un prejudiciu estimat la peste 10 milioane de euro.
Descinderi cu mascaţi (Epoch Times România)
Ana Ion
12.01.2016

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, efectuează 14 percheziţii în judeţele Caraş-Severin, Mehedinţi, Olt, Timiş şi Teleorman, într-un dosar cu un prejudiciu estimat la peste 10 milioane de euro.

22 de persoane sunt bănuite de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani, prejudiciul cauzat de acestea fiind estimat la peste 10 milioane de euro.

Percheziţiile au loc atât la sediile unor firme cât şi la locuinţele unor persoane fizice, având ca obiect identificarea de documente financiar contabile, înscrisuri şi mijloace folosite în activitatea infracţională, relatează Realitatea.net. La finalul percheziţiilor, poliţiştii vor pune în aplicare 20 de mandate de aducere, emise pe numele persoanelor bănuite.

Potrivit Poliţiei, din cercetări a reieşit faptul că reprezentanţii mai multor firme din domeniul construcţiilor, din judeţul Caraş-Severin, au înregistrat în contabilitate facturi fiscale care atestau efectuarea unor tranzacţii comerciale fictive, în scopul diminuării obligaţiilor de plată către bugetul de stat, cauzând un prejudiciu de aproximativ 3 milioane de euro bugetului de stat.

Reprezentanţii acestor firme ar fi beneficiat de sprijinul administratorilor unor alte firme, de tip „fantomă”, care, în schimbul unor sume de bani, au acceptat să le dea facturi, chitanţiere şi ştampile, pentru a da aparenţă de legalitate tranzacţiilor fictive.

Nu mai puţin de 7,5 milioane de euro au fost transferaţi prin intermediul acestor firme către persoanele vizate din circuitul infracţional, banii obţinuţi fiind reintroduşi în circuitul legal prin transferuri bancare şi retrageri de numerar.

La percheziţii participă şi poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Caraş-Severin, Mehedinţi, Olt, Timiş şi Teleorman, acţiunea beneficiind de suportul de specialitate al Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi al SRI.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor