Pentagonul oferă 150.000 USD hackerilor care pot găsi vulnerabilităţile website-ului său

Unchiul Sam te invită să spargi Pentagonul.
Sediul Pentagonului în districtul Arlington, Virginia, SUA.
Sediul Pentagonului în districtul Arlington, Virginia, SUA. (Captură Foto)

Programul "Hack the Pentagon" a început pe 18 aprilie şi durează până pe 12 mai. Hackerii sunt invitaţi să găsească vulnerabilităţile website-ului Pentagonului iar stimulentul este un premiu de 150.000 de dolari cu care aceştia vor fi răsplătiţi.

"Am invitat întotdeauna angajaţii să gândească în afara standardelor "cutiei cu cinci laturi a Pentagonului", a declarat secretarul apărării Ash Carter. "Invitarea hackerilor responsabili să ne testeze securitatea cibernetică se încadrează cu siguranţă în acest test. Sunt încrezător că această iniţiativă inovatoare ne va consolida apărarea digitală şi în cele din urmă ne va spori siguranţa naţională".

Există o limitare însă: hackerii vor trebui să accepte un control de fond înainte de a intra în program, potrivit ABC News.

Programul nu va reprezenta un risc real pentru securitatea naţională, deoarece hackerii vor funcţiona într-un "program controlat, limitat" şi "pe un sistem al unui departament predeterminat," despre care se presupune că nu se află în apropierea sectoarelor care deţin informaţii sensibile.

Iniţiativa face parte din Planul de Acţiune Cyber ​​Naţional, care a fost anunţat la începutul lunii februarie, şi care are ca scop susţinerea apărării securităţii cibernetice a guvernului.

Anul trecut, Biroul de Management al Personalului a fost spart, iar înregistrările personale ale peste 4 milioane de angajaţi guvernamentali au fost furate de hackeri, fapt care a determinat administraţia Obama să-şi reconsidere securitatea cibernetică guvernamentală.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe