PD discută despre un nou „concept de resetare” a fracţiunii: Andrian Candu exclus din rândul vicepreşedinţilor

Andrian Candu, preşedintele Parlamentului R. Moldova
Andrian Candu, preşedintele Parlamentului R. Moldova (parlament.md)
Maria Maevschi
17.02.2020

În cadrul şedinţei Consiliului Politic Naţional al Partidului Democrat de sâmbătă 15 februarie, s-a discutat despre realegerea vicepreşedinţilor şi a membrilor Biroul Executiv, precum şi despre „conceptul de resetare” al formaţiunii. Andrian Candu nu se regăseşte printre vicepreşedinţii democraţi.

În calitate de vicepreşedinţi au fost votaţi: Violeta Ivanov, Ludmila Guzun, Igor Vremea, Eugeniu Nichiforciuc, Ruxanda Glăvan, Monica Babuc, Vladimir Andronachi, Nicolae Ciubuc, Vasile Bîtcă, Valentina Buliga şi Alexandr Cauia. Potrivit unui comunicat PD, vicepreşedinţii vor forma un Guvern din umbră şi vor fi responsabili de domeniile de activitate ale ministerelor.

În aceeaşi sedinţă, preşedintele PD, Pavel Filip, a pus în discuţie conceptul de resetare a fracţiunii, viziunea de reformare a partidului bazându-se pe 4 piloni principali: „părerea mea contează; eu sunt informat; cine ne reprezintă; încotro mergem”.

De menţionat este faptul că după adoptarea conceptului de resetare a PD, în lista vicepreşedinţilor nu se mai regăseşte Andrian Candu, finul fostului lider democrat, Vladimir Plahotniuc, anunţat în urmărire internaţională pentru infracţiuni penale.

Andrian Candu s-a arătat nemulţumit de postura în care se află acum Partidul Democrat, care nu este la guvernare, dar nici în opoziţie nu se poate considera, întrucât a votat pentru Guvernul Chicu şi susţine iniţiativele acestuia, notează UNIMEDIA.

„Aranjamentele tacite compromit partidul şi dezamăgesc oamenii, mai cu seamă pe cei care şi-au dat votul de încredere pentru PD. Urmează multe discuţii şi dezbateri în interior, ce se vor finaliza cu luarea de decizii”, a menţionat Andrian Candu.

Anterior, preşedintele de onoare al PD, Dumitru Diacov, a specificat că în cadrul fracţiunii ar exista 2-3 deputaţi care comunică mai des cu Vlad Plahotniuc şi ar avea viziuni diferite de cele ale actualului lider, Pavel Filip. „Această comunicare nu este în măsură să afecteze în vreun fel deciziile PD”, consideră atât Diacov, cât şi Candu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor