"PCR nu mai există, şi nici brigadierii voluntari la canal!" - Mesaj către Carmen Dan

Dacă statul nu vrea să plătească profesionişti pentru a asigura permanenţă serviciului de poliţie, n-are decât să dezvolte "miliţii" pesediste/cetăţeneşti/populare care să presteze în regim de voluntariat, îi transmite sindicatul Poliţiştilor Diamantul ministrului Carmen Dan.
Carmen Dan(MAI), (Florin Chirila/Epoch Times)
Loredana Diacu
28.12.2017

Poliţiştii nu sunt voluntari pe tarlaua ţării, nu sunt nici oameni-maşină, ci oameni care prestează o muncă contra remuneraţie echitabilă şi care au drept şi nevoie de timp de refacere şi odihnă, de timp pentru viaţă privată, îi transmite sindicatul poliţiştilor "Diamantul" ministrului de Interne, Carmen Dan, în condiţiile în care tot mai mulţi poliţişti refuză să fie disponibili la domiciliu, gratuit, aşa cum vrea MAI.

În topul judeţelor unde poliţiştii refuză garda gratuită (garda gratuită înseamnă practic că poliţiştii sunt consemnaţi la domiciliu pentru a putea ajunge rapid la datorie în caz că sunt chemaţi, fără să fie plătiţi însă pentru asta) este Mehedinţiul, arată "Diamantul".

"IPJ Mehedinţi este, după informaţiile noastre, nr.1 în top, cu peste 120 de rapoarte depuse de poliţişti (după modelul pus la dispoziţie public de sindicatul Diamantul) în care forurile superioare sunt oficial înştiinţate că petiţionarii vor refuza să facă permanenţă gratuită la domiciliu, începând cu 1 ianuarie 2018.

Reamintim că timp de 6 luni ( în perioada iulie-decembrie), pentru a se compensa lipsa cronică de personal în Poliţia Română, a fost compensată cu 40% din preţul orei de muncă, după modelul medicilor care fac garda de la domiciliu, disponibilitatea poliţiştilor de a efectua permanenţa de la domiciliu, în afara orelor de program.

Ministrul Carmen Dan, prost consiliat de responsabilii din Aparatul Central, a refuzat să facă demersuri pentru acordarea în continuare, şi după 1 ianuarie 2018, a sporului de permanenţă la domiciliu, având credinţă eronată (indusă de birocraţii din aparatul central) că poliţiştii vor sta ca proştii, gratuit, de permanenţă la domiciliu, în timpul lor liber, pentru a acoperi o obligaţie care este în sarcina managerilor MAI şi ai Poliţiei Române, de a asigura permanenţa serviciului de poliţie.

Aceasta în condiţiile în care, şi în anul 2018, medicii vor fi plătiţi dacă îşi dau acordul pentru a fi disponibili la domiciliu", opinează reprezentanţii Diamantul.

Sindicaliştii îi mai transmit lui Carmen Dan că, "deşi anumite percepţii se schimbă greu", nu suntem în 1988, ci în 2018, PCR nu mai există, şi nici brigadierii voluntari la canal.

"Poliţiştii nu sunt voluntari pe tarlaua ţării, nu sunt nici oameni-maşină, ci oameni care prestează o muncă contra remuneraţie echitabilă şi care au drept şi nevoie de timp de refacere şi odihnă, de timp pentru viaţă privată.

Remuneraţia poliţiştilor nu mai este demult echitabilă deoarece în decembrie 2017, salariile poliţiştilor încă se calculează după coeficienţi şi valori din OG 38/2003, care, declarativ, au fost abrogate prin Legea 330/2009. Aşa că măcar dreptul la odihnă şi timp liber să îl respectaţi, personalului Poliţiei Române.

Dacă statul nu vrea să plătească profesionişti pentru a asigura permanenţa serviciului de poliţie, vă reiterăm sugestia noastră de a dezvolta "miliţii" pesediste/cetăţeneşti/populare care să presteze în regim de voluntariat, în perioadele în care permanenţa serviciului de poliţie nu se poate asigura cu personal calificat şi plătit", adaugă sindicaliştii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor