Patru state UE refuză cotele pentru refugiaţi

Peter Szijjarto, ministrul maghiar de Externe
Peter Szijjarto, ministrul maghiar de Externe (JOHN THYS/AFP/Getty Images)

La întâlnirea de vineri de la Praga a miniştrilor de externe ai ţărilor UE, reprezentanţii Ungariei, Slovaciei, Poloniei şi Cehiei şi-au menţinut linia de neacceptare a cotelor impuse de preşedintele comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, săptămâna aceasta, conform DW.

În adresa sa de miercuri, Juncker a cerut statelor UE să accepte cotele stabilite pentru redistribuirea celor 160 de mii de refugiaţi între cele 28 de state.

În schimb vineri la Praga, Ungaria s-a oferit să ducă tratative cu Serbia şi Macedonia în privinţa crizei refugiaţilor.

"Budapesta va fi bucuroasă să găzduiască o conferinţă care să abordeze cooperarea între ţările vestice şi cele balcanice" a afirmat ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, care a adăugat că săptămâna viitoare ţara sa va condamna orice persoană prinsă că strică infrastructura de graniţă.

Săptămâna trecută Germania, una dintre ţările cele mai dorite de refugiaţi, a anunţat că Berlinul se aşteaptă la sosirea unui număr de 40,000 în acest weekend.

"Această provocare nu poate fi susţinută numai de o singură ţară. Trebuie să facem apel la solidaritatea europeană" a adăugat ministrul german de Externe, cerând sprijinul celorlalte ţări membre UE.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe