Patronul Regiotrans, găsit mort în toaleta unui avion. Firma acestuia, intrată în vizorul DNA

Gara de Nord, trenuri şi călători
Gara de Nord, trenuri şi călători (Epoch Times România)
Loredana Diacu
26.02.2015

Identitatea cetăţeanului român găsit mort în toaleta unui avion care zbura din Columbia spre Costa Rica, a fost stabilită. Potrivit presei, românul din acest caz este milionarul Costel Comana, patronul operatorului feroviar Regiotrans.

Potrivit gândul.info, care citează presa din Costa Rica, Comana, cercetat în cea mai recentă anchetă a procurorilor anticorupţie deschisă la CFR, s-ar fi sinucis în timpul zborului.

Costel Comana se afla de mai multă vreme în America de Sud, ultima oară când procurorii îi luaseră urma, afaceristul aflându-se în Brazilia.

Conform ziarului Costa Rica Hoy, cadavrul lui Comana ar fi fost descoperit de o femeie care călătorea alături de el. Femeia a relatat că vecinul său de cursă ar fi fost nervos în timpul zborului şi s-ar fi dus de mai multe ori la toaletă.

Costel Comana deţinea, împreună cu afaceristul Iorgu Ganea, compania braşoveană Regiotrans.

Potrivit evz.ro, directorii din Ministerul Transporturilor şi CFR au favorizat, în schimbul unor şpăgi ridicole, firma Regiotrans, în dauna CFR Călători.

În prezent, Regiotrans deţine cea mai mare parte de rute nerentabile pentru CFR, rute pentru care a încasat în 2011 subvenţii de 182,96 milioane de lei, 81% din totalul veniturilor anuale ale acestei firme.

Procurorii arată că totul s-ar fi făcut prin mită, iar subvenţiile ar fi fost supraevaluate, în defavoarea CFR. Mai mult, Regiotrans a încheiat contracte de servicii cu firme controlate tot de cei doi milionari, 70% din cheltuielile companiei fiind direcţionate către acele firme.

Săptămâna trecută, procurorii DNA i-au reţinut pe Iorgu Ganea şi pe Estrella Ştefănescu, directoare în cadrul CFR. Ganea este acuzat de săvârşirea a doua infracţiuni de dare de mită, dintre care una în formă continuată, de folosirea în mod direct şi indirect de informaţii care nu sunt destinate publicităţii în scopul obţinerii unor foloase pentru sine sau pentru altul, precum şi de utilizarea subvenţiilor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră deFacebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor