Patronii brutăriei din Ditrău se răzgândesc. Nu-i mai dau afară pe cei doi brutari srilankezi

Únul dintre cei doi brutari srilankezi
Únul dintre cei doi brutari srilankezi (Screenshot)

Patronii brutăriei din Ditrău s-au răzgândit şi declară, pentru Digi24, că nu îşi vor concedia brutarii srilankezi, ci îi vor menţine în aceeaşi poziţie lucrativă ca până acum.

Kollo Katalin administrează, împreună cu soţul ei, brutăria din Ditrău, şi iniţial, la presiunea localnicilor, decisese să îi mute pe cei doi din procesul de producţie.

„Noi, doar pentru liniştea localnicilor, am spus că o să îi punem în altă etapă de producţie, că brutăria e mare. Dacă cea mai mare problemă a lor (a localnicilor) e faptul că ei (singalezii) ating pâinea, o să-i putem pune ca ajutor de brutari. Am propus, pentru liniştirea localnicilor, ca (cele două persoane din Sri Lanka) să nu mai facă pâine, dar localnicii nu s-au liniştit. Vor petiţie, vor nu ştiu ce. De ce să îi trimiţi acasă (pe singalezi), dacă ei (localnicii) vor altceva?”, a declarat patroana firmei.

Întrebată dacă cei doi bărbaţi din Sri Lanka vor continua să facă pâine, Kollo Katalin a replicat: „Da. Ei (singalezii) sunt în continuare brutari, iar luni vor continua activitatea acolo unde au fost şi până acuma. Ei continuă să lucreze ca brutari, până una alta. Nu îi trimitem acasă”.

„Noi le dăm şansa asta localnicilor şi normal că şi pentru noi e mai uşor, dacă găsim brutari dintre locuitori. Nu au venit până acum. Ei (localnicii) nu sunt mulţumiţi de salariile pe care le dăm, nu sunt mulţumiţi de comportamentul nostru faţă de localnici, dar acuma, ei (localnicii) zic să plece cele două persoane pentru ca ei (localnicii) să vină la noi. Nu înţeleg! Pot să vă zic că angajaţii noştri sunt plătiţi foarte bine. Pot să vă zic asta”, a mai precizat patroana firmei.

Articolul complet aici.

Reamintim că, miercuri, în jur de 200 de localnici din Ditrău, în frunte cu preotul romano-catolic Biro Karoly, au protestat în faţa primăriei, nemulţumiţi că la fabrica de pâine din localitate au fost angajaţi doi muncitori din Sri Lanka. Protestatarii declarau că se tem că “un val de migranţi” ar putea ajunge în comuna lor.

Faţă de situaţia dată, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Harghita a anunţat că a deschis un dosar penal în cazul Ditrău, pentru infracţiunile de incitare la ură sau discriminare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne