PAS: Guvernul să nu mai blocheze iniţiativele legislative menite să susţină antreprenorii şi mediul de afaceri

Deputatul PAS, Radu Marian, la discuţii cu câţiva antreprenori
Deputatul PAS, Radu Marian, la discuţii cu câţiva antreprenori (unpaspentru.md)

La iniţiativa deputatului PAS Radu Marian, miercuri 26 februarie, la Parlament au fost organizate consultări publice cu reprezentanţi ai mediului de afaceri, asociaţiilor de business, experţi, societate civilă şi instituţii de stat.

În cadrul consultărilor s-a discutat despre două proiecte de lege ce includ peste 20 de măsuri de susţinere a economiei, atât pentru micii antreprenori cât şi pentru marii angajatori, a menţionat parlamentarul.

Astfel, primul proiect de lege, înregistrat la 24 octombrie 2019, prevede 7 măsuri destinate micilor antreprenori. Măsurile presupun micşorarea birocraţiei, a volumului raportărilor, condiţii mai transparente în contractarea creditelor de la bănci şi oferirea posibilităţii liberilor profesionişti să activeze legal, se arată într-un comunicat PAS.

De asemenea, s-a constatat că au trecut 4 luni de la înregistrarea acestei iniţiative legislative, însă Guvernul nu a venit cu o poziţie.

„Acest proiect include măsuri logice, simple, dar care pot uşura semnificativ activitatea antreprenorilor, însă acesta este, din păcate, blocat la Guvern. Aşteptăm Guvernul să demonstreze că este alături de antreprenori şi să avizeze pozitiv acest proiect de lege”, a declarat deputatul Radu Marian.

Al doilea proiect de lege discutat ar contribui la stimularea activităţii investiţionale a marilor angajatori şi la încurajarea creării mai multor locuri de muncă. Acesta include 13 măsuri care să reducă birocraţia, raportările şi să introducă mai multe facilităţi de care să beneficieze angajatorii, salariaţii, cât şi statul. Proiectul urmează a fi înregistrat săptămâna viitoare, a punctat deputatul PAS.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe