PAS condamnă acţiunile violente ale poliţiei faţă de participanţii la Marşul Centenarului

Sute de persoane au participat sâmbătă, 1 septembrie, la mitingul din Piaţa Marii Adunări Naţionale de la Chişinău, care a marcat încheierea „Marşului Centenarului”.
Copii din R. Moldova arborând tricolorul României
Copii din R. Moldova arborând tricolorul României (facebook.com)
Ştefan Sârbu
02.09.2018

Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS) a condamnat ”acţiunile violente şi provocatoare ale forţelor de ordine subordonate regimului Plahotniuc faţă de participanţii la Marea Adunare Centenară”.

Într-o declaraţie a PAS se menţionează că sâmbătă, poliţia a acţionat exact ca împotriva „Mişcării de Rezistenţă ACUM” din 26 şi 27 august.

”Cerem încetarea imediată a aplicării forţei faţă de manifestanţii paşnici şi asigurarea ordinii publice în timpul protestelor, în conformitate cu prevederile Constituţiei Republicii Moldova, care garantează respectarea drepturilor cetăţenilor indiferent de opţiunile lor politice, ideologice, religioase sau etnice”, se mai notează în reacţia formaţiunii politice.

Sute de persoane au participat sâmbătă, 1 septembrie, la mitingul din Piaţa Marii Adunări Naţionale de la Chişinău, care a marcat încheierea „Marşului Centenarului”. Ca şi acum o săptămână, altercaţiile cu poliţia moldovenească care a reţinut şi percheziţionat autocarele manifestanţilor veniţi din România, şi-a aruncat umbra asupra întregului eveniment.

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei, „mascaţii” au intervenit împotriva unioniştilor pentru „deblocarea arterei de transport, în scopul evitării încălcării drepturilor omului la libera circulaţie”.

Expertul de la Transparency International Moldova, Veaceslav Negruţă afirmă în context că ”regimul coordonat şi dictatura se clarifică de minune... Cu fiecare în parte (om, cetăţean, grup, partid, mişcare). 26.08, 01.09, ... pe rând. Cine-s următorii? Mai sunt doritori? Frică? Sau poate vine mintea şi înţelepciunea, ca să înţelegem (sau cel puţin să ne aducem aminte) ce înseamnă un regim total(itar) coordonat ...”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor