PAS cere explicaţii autorităţilor R. Moldova cu privire la aprobarea în PMAN a unei manifestaţii cu frigărui şi muzică

Autorităţile moldovene au creat o situaţie periculoasă. Să protestăm paşnic, să le arătăm că nu ne este frică, afirmă Partidul Acţiune şi Solidaritate.
Protest la Chişinău împotriva guvernanţilor
Protest la Chişinău împotriva guvernanţilor (facebook.com/pas)
Ştefan Sârbu
26.08.2018

Partidul Acţiune şi Solidaritate constată că în ziua protestului de amploare al cetăţenilor organizat la 26 august, autorităţile R. Moldova au aprobat o manifestaţie cu frigărui, mâncare, scaune şi muzică de sărbătoare.

”Aşa ceva nu se poate! Cerem explicaţii autorităţilor pentru situaţia periculoasă pe care o creează! Trebuie să ieşim cât mai mulţi azi în PMAN, să protestăm paşnic, să le arătăm că nu ne e frică!”, a conchis PAS.

Opoziţia moldoveană pro-europeană grupată în „Mişcarea de rezistenţă naţională ACUM” a început mitingul antiguvernamental de duminică în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău. Primii care şi-au instalat corturile au fost, însă, simpatizanţii lui Ilan Şor.

În PMAN de dimineaţă au venit suporterii opoziţiei politice, dar şi şoferii care vor ieftinirea benzinei, precum şi simpatizanţii primarului din Orhei Ilan Şor, care susţin că vor să asiste la un concert.

Tot în PMAN pentru duminică este programat şi un protest condus de activista Maia Laguta şefa organizaţiei civice Salvgardare. Aceasta a apărut pe scena automobiliştilor în mijlocul unor oameni aduşi organizat. În Piaţă se găteşte mâncare, se aude muzică. Cei care demonstrează împotriva guvernării, la apelul lui Andrei Năstase şi Maiei Sandu, se poziţionează lângă monumentul lui Ştefan cel Mare şi strada Bănulescu Bodoni.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor