Partidul România Unită trage cu Tăriceanu, respinge Strategia Naţională de Apărare

Bogdan Diaconu
Bogdan Diaconu (Epoch Times România)
Loredana Diacu
22.06.2015

Partidul România Unită (PRU), condus de deputatul Bogdan Diaconu, respinge Strategia Naţională de Apărare propusă de preşedintele Klaus Iohannis, strategie care este construită în mare parte plecând de la realitatea ameninţării Federaţiei Ruse în regiune.

Deputatul care, potrivit Hotnews, a fost un contributor editorial al site-ului postului de radio Vocea Rusiei susţine că documentul i-ar permite preşedintelui intervenţii "directe" în domenii în care nu are atribuţii, sub pretextul securităţii naţionale.

"Partidul România Unită respinge Strategia Naţională de Apărare pentru că preşedintele Iohannis o foloseşte ca pretext în folos personal, adică pentru a-şi mări atribuţiile. Astfel, Iohannis şi-a lăsat în noua Strategie portiţe să intervină direct în domenii unde nu are atribuţii ca preşedinte, sub pretextul securităţii naţionale.", scrie Diaconu, într-un comunicat de presă remis Epoch Times.

"România avea nevoie de o nouă Strategie Naţională de Apărare în condiţiile geopolitice schimbătoare de astăzi, dar nu voi vota propunerea preşedintelui care reprezintă doar o Strategie Prezidenţială de Autopreamărire, vizând doar creşterea puterii actualului locatar de la Cotroceni", adaugă Diaconu.

Diaconu se alătură, prin poziţia sa, lui Călin Popescu Tăriceanu, care a anunţat că va propune grupurilor parlamentare ALDE (formaţiunrea rezultată din fuziunea PLR-PC) să voteze împotriva Strategiei naţionale de apărare, pe motiv că aceasta cuprinde o serie de concepte preluate de la fostul preşedinte Traian Băsescu şi goleşte de conţinut activitatea Guvernului, trecându-se la o republică prezidenţială.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor