Partidul Conservator depune marţi plângere penală împotriva Robertei Anastase

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase.
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase. (Andrei Popescu/Epoch Times Romania)

Partidul Conservator depune marţi, prin avocatul său, Mihai Mustăciosu, o plângere penală la Parchetul General împotriva şefei Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, prin care o acuză pe aceasta de abuz în serviciu contra intereselor personale, abuz în serviciu contra intereselor publice şi fals intelectual.

Preşedintele PC, Daniel Constantin, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că "Roberta Anastase a transmis către Biroul Electoral Central o adresă prin care certifica faptul că Partidul Conservator nu este partid parlamentar".

"Astăzi (marţi - n.r.), Partidul Conservator va depune împotriva Robertei Anastase o plângere penală împotriva unui abuz dovedit în mod irevocabil de instanţă cu următoarele capete de acuzare: abuz în serviciu contra intereselor personale, prevăzut de art. 46 Cod penal, abuz în serviciu contra intereselor publice, prevăzut de art. 248 Cod penal şi fals intelectual, prevăzut de art. 289 Cod penal. Săptămâna trecută, atunci când s-a format noul Birou Electoral Central, în vederea organizării alegerilor locale din anul 2012, Roberta Anastase a transmis către BEC o adresă prin care certifica faptul că USL este partid parlamentar, în schimb, Partidul Conservator nu este partid parlamentar", a spus Daniel Constantin.

Potrivit acestuia, PC este partid parlamentar şi, prin urmare, are dreptul de a-şi desemna un reprezentant în BEC.

"Am depus o contestaţie în instanţă, în mod irevocabil am câştigat, cu alte cuvinte, PC este partid parlamentar şi are dreptul de a-şi desemna o persoană în BEC", a afirmat el.

Daniel Constantin a susţinut că "şi alte persoane care reprezintă statul au recurs în a sprijini demersul Robertei Anastase" iar Partidul Conservator, prin avocatul desemnat, va depune, în perioada următoare, o plângere penală şi pe numele altor persoane.

În opinia lui Constantin, reprezentanţii BEC nu ar fi trebuit s-o întrebe pe Roberta Anastase dacă PC este un partid parlamentar.

"Cred că cei de la BEC, care au în componenţă şapte judecători, ar fi trebuit doar să constate şi să aplice legea. Nu cred că trebuia s-o întrebe pe Roberta Anastase dacă este Partidul Conservator un partid parlamentar sau nu", a mai declarat liderul conservator.

Mihai Mustăciosu este atât avocatul Partidului Conservator, cât şi reprezentantul PC în Biroul Electoral Central.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne