Parada de 1 decembrie ar putea fi anulată

Paradă militară cu prilejul Zilei Naţionale a României (Epoch Times România)
Ana Ion
26.10.2020

Autorităţile iau în calcul anularea tradiţionalei parade militare de 1 decembrie, relatează B1 TV. Reprezentanţii Ministerului Apărării au precizat că dacă situaţia epidemiologică nu se schimbă, este posibil ca Ziua Naţională să fie sărbătorită în alt mod.

„În actualul context pandemic, sunt luate în calcul toate opţiunile. Încă nu s-a luat o decizie finală asupra modului în care se va sărbători Ziua Naţională pe data de 1 Decembrie”, a declarat Daniel Anghel, purtător de cuvânt al Ministerului Apărării.

„Ne gândim şi dacă lucrurile rămân ca în momentul de faţă, probabil că Ziua Naţională va fi sărbătorită în alt mod”, a mai susţinut oficialul.

De altfel, şi ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, declara recent că ziua de 1 Decembrie ar putea fi sărbătorită în condiţii speciale, din cauza epidemiei de coronavirus.

„Probabil că până la 1 Decembrie lucrurile nu se vor îmbunătăţi substanţial şi avem în calcul o variantă, astfel încât să avem un scenariu de celebrare a Zilei Naţionale de asemenea în condiţii impuse de pandemie", susţinea Nicolae Ciucă, pe 21 octombrie.

Reamintim că an de an, pe 1 Decembrie, de Ziua Naţională, în Bucureşti, Alba Iulia, dar şi în alte oraşe se organizează parade militare şi festivităţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor