Pandemia schimbă regulile pe litoral: Pe plajă doar soţii şi copii însoţiţi de adulţi pot sta la mai puţin de 2 metri

(playtech.ro)

În contextul creşterii semnificative a numărului de noi cazuri de infecţie cu coronavirusul “Wuhan”, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat o serie de propuneri pentru a limita răspândirea virusului. Prin urmare, dansul va fi interzis în localuri iar pe plajă doar soţii şi copii însoţiţi de adulţi vor mai putea sta la o distanţă mai mică de 2 metri.

O altă propunere este instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie, în anumite intervale orare, pentru toate persoanele prezente în spaţiile publice deschise stabilite prin hotărâre a comitetului judeţean sau al Municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă, cu avizul direcţiei de sănătate publică.

“Spaţiile şi intervalele orare se stabilesc luând în considerare probabilitatea creşterii numărului persoanelor prezente concomitent în spaţiile şi în intervalele orare respective, ca efect al desfăşurării unor activităţi individuale sau de grup”, reiese din comunicatul de presă al Comitetului.

Totuşi, de la această măsură sunt exceptate persoanele care desfăşoară activităţi fizice intense sau în condiţii de muncă solicitante, cum sunt temperaturile ridicate sau umiditatea crescută, precum şi copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

De asemenea, va fi impusă interzicerea desfăşurării activităţii cu publicul pentru operatorii economici din domeniul jocurilor de noroc, în intervalul orar 23.00-06.00.

“Interzicerea comercializării şi consumului produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice în spaţiile special destinate, dispuse în exteriorul clădirilor unde se desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice, în intervalul orar 23.00-06.00”, este o altă măsură luată de autorităţi în lupta anti-Covid.

Comisia mai susţine că, în afara intervalului menţionat, operatorii economici care desfăşoară aceste activităţi, au obligaţia să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienţi la numărul locurilor pe scaune, precum şi a oricăror activităţi care presupun interacţiunea fizică între clienţi, inclusiv dansul.

Nu în ultimul rând, în ceea ce priveşte situaţia de pe plaje, unde pe perioada verii este un flux mare de turişti, distanţa mai mică de 2 metri între persoane/şezlonguri este permisă numai pentru soţi şi copii însoţiţi de adulţi (părinţi, bunici).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură