Paleologu îi înţeapă pe liberali: Să nu subestimaţi forţa colosală a prostiei. E un fenomen fascinant

Să nu subestimaţi niciodată forţa colosală a prostiei. Există un fenomen fascinant, care se numeşte prostia colectivă, un fel de sinergie a prostiei, susţine fostul ministru Theodor Paleologu.
Theodor Paleologu
Theodor Paleologu (Epoch Times România)

La alegerile locale din iunie nu a fost vorba de un blat, de o înţelegere ascunsă între PNL şi PSD, ci doar de prostia colectivă a liberalilor, a opinat, în cadrul unei emisiuni de radio, deputatul independent Theodor Paleologu, citat de Adevărul.

"S-au minţit singuri (înaintea alegerilor locale din iunie - n.r.) cu sondaje măsluite. Inclusiv în interior pentru a elimina anumite persoane. Să nu subestimaţi niciodată forţa colosală a prostiei. Există un fenomen fascinant, care se numeşte prostia colectivă, un fel de sinergie a prostiei. Regula prostiei colective e următoarea: un organism produce o prostie colectivă mai mare decât prostia celui mai prost dintre proştii din grupul respectiv.

Concret: avem în conducerea PNL pe cineva pe care chiar îl consider un etalon al prostiei. Noi îi spunem Boul Apis, când mai vorbim despre el. Ei bine, prostia colectivă a conducerii PNL e mai mare decât prostia Boului Apis. La care se adaugă frica. Aceea de a nu intra pe liste", a declarat Theodor Paleologu.

Deputatul, care intenţionează să candideze din postura de "liberal disident" la alegerile parlamentare, a explicat că a fost dat afară din PNL pentru că "a avut dreptate".

"Puteam câştiga la locale în Bucureşti dacă îl susţineam pe Nicuşor Dan, iar Nicuşor Dan retrăgând, la rândul lui, anumiţi candidaţi de la sectoare (...) Această catastrofă de la locale e imputabilă în exclusivitate conducerii PNL din acest moment", a subliniat Paleologu.