Pacient infectat cu coronavirus, internat în spital, şi-a dat masca jos şi a început să scuipe medicii

Medici în spitale din China se luptă cu epidemia cauzată de coronavirus Wuhan
Medici în spitale din China se luptă cu epidemia cauzată de coronavirus Wuhan (HECTOR RETAMAL/AFP via Getty Images)

Unul dintre pacienţii din România infectaţi cu coronavirus, internat la Spitalul "Victor Babeş" din Bucureşti, a avut un comportament revoltător faţă de medicii care-l tratează. Practic, bărbatul şi-a scos masca în repetate rânduri şi a început să-i scuipe pe medicii care îl tratau, informează Podul.ro. Informaţia a fost confirmată de Emilian Imbri, manager al Spitalului "Victor Babeş", unde e internat respectivul pacient.

"Gestul este unul care nu îşi găseşte explicaţia. Comportamentul nu e anormal, dar e un comportament care însă ne va face pe noi, corp medical, să depunem o plângere după ce acest pacient va ieşi bine, pe picioare, sănătos şi vesel", a declarat Ioan Emilian Imbri, luni seara, la Antena 3.

Managerul a pus comportamentul pacientului pe seama sentimentului de frică şi a adăugat că, din păcate, nu este pentru prima dată când medicii au de-a face cu o asemenea atitudine din partea pacienţilor.

Este vorba despre pacientul cu numărul 36, în vârstă de 56 de ani, mai precis primul caz grav de coronavirus înregistrat în România, internat la secţia Terapie Intensivă de la Spitalul ”Victor Babeş”. Acesta fusese confirmat în data de 11 martie, în contextul în care bolnavul minţise doctorii spunând că nu fusese în Israel.

Medicii l-au tratat ca pe un pacient cu probleme cardiace, fără să se protejeze cu echipamentul adecvat, dar, studiind radiografia sistemului său respirator, au avut surpriza să constate că bărbatul minţea şi că fusese infectat cu coronavirus.

Pus în faţa realităţii, bărbatul în vârstă de 56 de ani a recunoscut că a călătorit în Israel.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne