(P) Ştiai aceste lucruri despre acoperişul casei?

Advertorial
06.06.2019

Acoperişul unei case poate fi într-o apă, în două, în patru, în stil mediteraneean, ultramodern, neregulat sau verde. Oricum ar fi, acesta va fi construit din materiale rezistente şi protejat de izolaţii calitative de acoperiş. De ce atâta grijă? Fiindcă protejează casa şi implicit pe tine.

Acoperişul într-o apă reprezintă un design modern şi este ideal pentru duplexuri, însă trebuie să adăpostească neapărat o mansardă, altfel pierderile de căldură pe timp de iarnă vor fi mari. O izolaţie de acoperiş e ideală iar, dacă există mansardă, izolaţiile de mansardă au rolul lor.

Acoperişul în stil mediteraneean este înrudit cu cel într-o apă. Aproape drept, caracterizat de o pantă lină şi foarte uşor de construit, se adresează numai caselor mici sau înguste, fără mansarde, fără etaj. Acesta nu grăbeşte apa, aşa că apa de ploaie trebuie să nu parcurgă o distanţă mare până la burlan, în caz contrar existând riscul de infiltraţie.

De ce unii proprietari preferă astfel de acoperişuri? Din raţiuni ergonomice, de design, de uşurinţă în construcţie. O astfel de casă are nevoie ca de aer de izolaţii de acoperiş care să suplinească prin calitate ceea ce nu poate să ofere panta: protecţie împotriva apei.

Acoperişul în două ape este cel mai simplu şi mai cunoscut dintre toate şi oferă spaţiu pentru mansardă. Este uşor de construit şi de izolat. Aici lucrurile sunt simple, gradul de eficienţă a scurgerii apei şi a căderii zăpezii fiind mare.

Acoperişul în patru ape este potrivit pentru casele mai largi, care prezintă neregularităţi la nivel de ferestre şi care sunt expuse mai mult la capriciile vremii. Tocmai de aceea, acestea se întâlnesc deseori la casele situate în câmpuri deschise sau la munte.

Dezavantajul acestora: necesită mai multe materiale de construcţii şi mult mai multă izolaţie. Din fericire, spuma izolatoare de la Isoterm poate fi aplicată în orice colţ, pe orice tip de suprafaţă, aşa că indiferent de cât de supărătoare e starea vremii, înăuntru va fi linişte şi pace.

Acoperişul „în n ape” este cel neregulat şi porneşte din mai multe unghiuri, fiind adaptat la complexitatea configuraţiei spaţiilor interioare. Aici se implementează ceva inedit: conceptul de ape principale şi de ape secundare. Este foarte greu de proiectat şi de construit, dar aşa poate urmări cu fidelitate orice latură a casei. În plus, permite lucarne mari prin care poate intra foarte multă lumină naturală în casă.

Acoperişul „în 0 ape”, aşadar cel fără pante, este de tip terasă şi se foloseşte la clădirile ultramoderne utilizate cu precădere în scop de clădiri de birouri. Foloseşte la amenajarea unei terase sau a unei grădini, însă hidroizolarea se face cu materiale specifice.

Dacă ai o casă construită întocmai după preferinţele tale sau ai buget să îţi construieşti una cu camere cu formate inedite, cu holuri, intrări şi scări interioare, îţi trebuie un astfel de acoperiş şi multe, multe izolaţii pentru acoperiş din spumă poliuretanică. Isoterm îţi dovedeşte că aplicarea acestei spume se realizează uşor indiferent de poziţia, planul, unghiul în care se aplică. Mai greu cu învelitoarea, dar asta este altă poveste.

Acoperişul „care nu mai este în ape” este cel la care apa chiar foloseşte! Acoperişul „verde” a venit ca răspuns la nevoia de a proteja mediul, în primă fază, de aceea acest tip de acoperiş se mai numeşte şi acoperiş eco, dar şi din nevoia de a simţi natura mai aproape în mediul urban.

Spre deosebire de toate celelalte, reţine multă apă şi acesta e şi scopul lui. Necesită sisteme de construcţie speciale, care să canalizeze apa, să o dreneze, să o folosească la irigarea plantelor special alese pentru acest tip de acoperişuri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor