(P) INTENSEC – soluţia de securitate a informaţiilor pentru organizaţia ta

INTENSEC
INTENSEC (INTENSEC)

INTENSEC este soluţia ideală de securitate a informaţiilor pentru organizaţia ta. Ideea a luat naştere în 2011 din dorinţa de a furniza pe piaţa din România servicii de consultanţă în domeniul de nişă al protecţiei informaţiilor clasificate, INTENSEC fiind printre pionieri şi, în 2019, încă printre puţinele companii care oferă acest tip de servicii. De la înfiinţare până în prezent, compania a trecut printr-un proces de rebranding, extinzându-şi în acelaşi timp serviciile şi către spaţiul UE, prin punctul de contact din Frankfurt – Germania, şi mai departe în afara graniţelor României.

La înfiinţare a fost aleasă, drept motto, o cugetare a filozofului chinez Confucius – "Unui om îi trebuie doi ani să înveţe să vorbească şi restul vieţii sale să înveţe când trebuie să tacă". Astel că, de 8 ani, compania asigură servicii de instruire în domeniul protecţiei informaţiilor clasificate şi securitate cibernetică, organizând peste 100 de sesiuni de pregătire, pentru un număr de peste 2.000 de persoane, provenite din rândul instituţiilor publice centrale şi locale, autorităţi judecătoreşti şi companii cu capital privat sau de stat.

În tot acest timp, o serie de instituţii publice şi companii au apelat la serviciile companiei pentru a le oferi consultanţă de specialitate în vederea implementării procedurilor legale în domeniul protecţiei informaţiilor clasificate naţionale, NATO sau UE. De asemenea, o serie de companii private au solicitat consultanţă în domeniul securităţii interne, pentru care au fost implementate proceduri specifice menite să asigure un sistem integrat de securitate în cadrul organizaţiei.

Participarea în cadrul unor conferinţe naţionale şi internaţionale în domeniul securităţii naţionale şi cel al securităţii cibernetice, a deschis noi oportunităţi de dezvoltare a afacerii, concretizate prin extinderea gamei de servicii în domeniul de mare actualitate al Cyber-Security.

Astfel, în prezent INTENSEC reuşeşte să acopere nevoia organizaţiilor de a implementa soluţii integrate de securitate a informaţiilor, înfiinţând recent o echipă de răspuns la incidente de securitate cibernetică ce va prelua şi activitatea de suport tehnic pentru una dintre aplicaţiile de cyber-security oferite de un partener străin, serviciu ce va fi operaţional din 21 octombrie 2019.

În acelaşi timp societatea este furnizor al unui program de perfecţionare integrat – CYBER-SECURITY ŞI INFORMAŢII CLASIFICATE, care cuprinde şi cursul acreditat ANC pentru ocupaţia de specialist în instrumente şi proceduri de securitate a sistemelor informatice, având următoarea activitate în perioada 21-25 Octombrie 2019 la Bucureşti, ediţie la care vor avea un invitat special din partea FBI care va susţine o prezentare în domeniul Cybercrime.

„Pentru că dezvoltarea presupune noi viziuni şi inovaţii, din dorinţa de a asigura servicii de înaltă calitate, filozofia noastră de business se numeşte acum – SECURITY TO BE FREE. În traducere liberă, filozofia noastră reprezintă adaptarea serviciilor şi soluţiilor INTENSEC strict pe nevoile clienţilor, oferindu-le acestora securitatea de care au nevoie pentru a fi liberi şi protejaţi de orice risc, informaţiile lor fiind în siguranţă”, declară Iulian Mihăescu, Manager General, care este şi fondatorul companiei iniţiale din 2011, ce prin procese de reorganizare şi rebranding a devenit INTENSEC la finele anului 2018, fiind asistat pe linie de management de Daniela Mihăescu – Business Development Manager şi Ruxandra Rîmniceanu – Chief Information Security Officer.

Pagina oficială de Facebook a INTENSEC poate fi accesată aici.