(P) Darren Cahill, alături de Simona Halep la Turneul Campioanelor 2019

Deşi iniţial se vorbea despre o reluare a colaborării dintre Simona Halep (28 de ani, locul 5 WTA) şi fostul său antrenor, Darren Cahill, începând cu anul 2020, se pare că acest lucru se va întâmpla chiar în zilele următoare, cei doi urmând să se întâlnească la Shenzhen (China), acolo unde va avea loc cea de-a 49-a ediţie a Turneului Campioanelor (WTA Finals).

Potrivit gsp.ro, anunţul a fost făcut de australianul în vârstă de 54 de ani pe Instagram, prin postarea unei fotografii cu două genţi de tenis, însoţită de textul "Back on the road" (Pe drum din nou). În postarea de pe reţeaua de socializare, Cahill i-a etichetat pe Simona Halep, Theo Cercel (preparatorul fizic) şi Daniel Dobre (actualul antrenor), semn clar că revenirea este una oficială.

Colaborarea dintre Darren Cahill şi Simona Halep a început încă din 2015, însă 2016 a fost anul în care parteneriatul full time a fost semnat. Din păcate, la finalul anului trecut, mai exact în primele zile ale lunii noiembrie 2018, Darren Cahill punea capăt colaborării, invocând motive familiale. Alături de el, constănţeanca avusese o evoluţie fulminantă, urcând pe locul 1 în clasamentul mondial WTA şi câştigând primul său turneu de Grand Şlam, cel de la Roland Garros.

2019 nu a fost un an prea strălucit pentru Simona, aceasta coborând de pe prima poziţie până pe locul 5 WTA (e drept, la doar 353 de puncte de Karolina Pliskova, ocupanta locului secund) şi câştigând un singur turneu, însă acesta a fost cel de la Wimbledon, considerat de cei mai mulţi specialişti ca fiind cel mai dificil dintre cele 4 (Australian Open, Roland Garros, Wimbledon şi US Open). Prin urmare, cu un singur titlu în 2019, pe locul 5 în clasamentul mondial şi cu ceva probleme de sănătate recente, Simona nu este creditată de agenţiile de pariuri cu prea multe şanse la Shenzhen, fiind pe locul 4 în topul favoritelor agenţiei de pariuri sportive Unibet, cu o cotă de 8.00, dublă faţă de cea a japonezei Naomi Osaka (3 WTA), principala favorită la trofeu. Pe locurile 2-3 în top se află numărul 1 mondial - australianca Ashleigh Barty şi canadianca Bianca Andreescu (4 WTA), ambele cu cota 5.00, în timp ce Petra Kvitova (6 WTA), Karolina Pliskova (2 WTA) şi Elina Svitolina (8 WTA)-câştigătoarea ediţiei din 2018 sunt cotate identic - 9.00, iar ultima calificată, elveţianca Belinda Bencic (7 WTA), are cele mai mici şanse să se impună în China (cota 15.00).

Primele partide de la Turneul Campioanelor 2019 au loc duminică, 27 octombrie, iar finala este programată o săptămână mai târziu, pe 3 noiembrie. Toate cele 9 super-meciuri vor putea fi urmărite în transmisiune directă pe canalul sportiv Digi Sport.

Fondul total de premiere este de 14 milioane de dolari, cele 8 participante urmând să primească câte 305.000 de dolari pentru fiecare victorie din faza grupelor, iar pentru accederea în semifinale şi finală următoarele sume:

- Semifinalistele vor primi 1.3 milioane de dolari, 995.000 dolari sau 690.000 dolari, în funcţie de numărul partidelor câştigate în grupă (3, 2 sau una singură);

- Respectând acelaşi raţionament bazat pe numărul victoriilor din grupe, finalista va primi 2.4 milioane de dolari, 2.09 milioane de dolari sau 1.79 milioane de dolari, iar câştigătoarea trofeului urmează să încaseze 4.72 milioane de dolari, 4.42 milioane de dolari sau "doar" 4.11 milioane de dolari.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport