Ovidiu Raeţchi: Codul Fiscal "de dreapta" al PSD, doar lăudăroşenie şi propagandă

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi.
Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi. (Epoch Times)

Codul Fiscal realizat de social-democraţi s-a dovedit a fi o altă minciună a Guvernului Ponta, doar lăudăroşenie şi propagandă, a declarat, sâmbătă, deputatul PNL Ovidiu Raeţchi, în contextul în care PSD a anunţat că vrea să renunţe la reducerea TVA la 20%, una dintre principalele prevederi ale codului.

"Codul Fiscal "de dreapta" al PSD este o minciună şi un fiasco, ca întregul guvern Ponta. Ponta a trăit imagologic câteva luni din virtuala scăderea TVA la 20%, dar se pare că săptămâna viitoare Codul Fiscal va fi votat fără această prevedere. Anunţul a fost făcut chiar de către un deputat PSD. «Eu am fost rezervată cu TVA-ul de 20% încă de la început s-o trecem de acum (în Codul Fiscal – n.r.), până nu vedem exact ce ne aduce septembrie, ce ne aduce noiembrie, să vedem cum arată bugetul», a spus deputatul PSD Aurelia Cristea.

Cu alte cuvinte, românii, dar mai ales mediul de afaceri, şi-au făcut în zadar calcule financiare pentru 2016 cu TVA la 20%. În septembrie sau noiembrie, dacă Ponta se încăpăţânează să nu demisioneze - ceea ce pare totuşi puţin probabil - se vor găsi presupun alte scuze pentru a nu se adopta această măsură.", a precizat deputatul PNL.

Mai mult, Ovidiu Raeţchi a subliniat că reducerea TVA la alimente a fost o idee prost aplicată şi care nu a generat rezultatele aşteptate în economie:

"Nici reducerea TVA la alimente nu a fost pregătită şi implementata eficient de ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. Potrivit Institutului Naţional de Statistică, în luna mai, înainte de reducerea TVA, România a fost pe primul loc în UE în privinţa creşterii preţurilor, lucru care i-a scăpat lui Daniel Constantin. Astfel, în cazul multor alimente, reducerea TVA la alimente a fost aplicată fără succes, pentru că nu s-a văzut la rafturi.

Campania de demonizare a retailerilor a fost pusă la cale tocmai pentru a ţine loc de rezultate. Trebuie remarcat, de altfel, că cele mai importante măsuri sociale din 2015 ale Guvernului PSD au fost propuse din alte zone politice: mărirea alocaţiilor pentru copii a fost impusă de PNL, iar scăderea TVA la alimente de bază e o iniţiativă solicitată de Dan Voiculescu din 2008. Originalitatea PSD în materie de măsuri sociale e nulă."

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne