Orice pentru putere: povestea adevărată a dictatorului chinez Jiang Zemin: Capitolul 21 (4)

Capitolul 21
Capitolul 21 (Luis Novaes / Epoch Times)

Lacheul lui Jiang, Wang Xudong, este acţionat în justiţie

Wang Xudong, ministru al Industriei de Informaţii, a fost dat în judecată în timp ce participa la Cel de-al Treilea Summit de Telecomunicaţii Chino-american din Chicago, în iunie 2004. Wang a fost dat în judecată pentru rolul jucat în persecuţia împotriva Falun Gong în timp ce deţinea funcţia de secretar al Comitetului de Partid din provincia Hebei în perioada iunie 2000 - noiembrie 2002. Summitul la care a primit citaţia era găzduit de Ministerul American de Comerţ şi Asociaţia Americană de Telecomunicaţii. Cei prezenţi la summit au fost uimiţi când au aflat despre rolul jucat de Wang Xudong în campania împotriva Falun Gong.

În China, există cinci provincii în care persecuţia Falun Gong a îmbrăcat formele cele mai severe. Numărul de aderenţi Falun Gong care au fost torturaţi până la moarte, în cele cinci provincii, reprezintă peste jumătate din totalul cazurilor de deces din China. Provincia Hebei este una dintre cele cinci provincii.

În seara zilei de 18 iunie, la hotelul Hyatt unde era găzduit Wang Xudong în timp ce se afla în Chicago, două gărzi de corp angajate de acesta au primit citaţia.

În dimineaţa zilei următoare ceilalţi membri ai delegaţiei au început să discute despre acuzaţiile primite de Wang Xudong şi vestea s-a răspândit foarte rapid. Lobby-ul hotelului s-a umplut cu practicanţi Falun Gong. Erau pregătiţi să-i plaseze încă o dată citaţia lui Wang Xudong în orice moment. Personalul de la Consulatul chinez şi organizaţiile procomuniste din China s-au alertat şi au încercat să găsească o ieşire unde nu era nici un practicant Falun Gong. O limuzină albă ar fi trebuit să-l conducă pe Wang, dar pentru că a fost reperat de către protestatari aceasta a putut fi folosită numai pentru bagaje. Puţin după ora 8:00 Wang a apărut într-un autobuz purtând o pereche de ochelari de soare mari, ţinând capul spre interior. Practicanţii Falun Gong l-au văzut şi au început să strige la unison "Wang Xudong, eşti dat în judecată!" Când autobuzul lui Wang a ajuns la intrarea unei companii de telecomunicaţii celebre într-o suburbie din nordul oraşului Chicago, mai mulţi adepţi Falun Gong, care îl aşteptau acolo de ceva timp, au lipit pe uşa autobuzului trei plicuri având o scrisoare de reclamaţie şi o citaţie în interior.

Următoarea oprire după Chicago a fost Washington, DC. Deoarece aceasta era prima vizită a lui Wang Xudong în Statele Unite, el îşi planificase să viziteze obiective turistice. Dar după ce a fost dat în judecată, a devenit abătut şi a anulat rezervarea la hotelul din Washington. A ales să rămână în ambasada chineză pentru o noapte. Într-un acces de furie, a ordonat ca nimeni din delegaţie să nu iasă în afara ambasadei. Plângerile au putut fi auzite de toată lumea. Iniţial, Wang spera să devină vice-premier. Cu toate acestea, după proces, cariera sa a fost oficial încheiată. Pe cine ar fi putut da vina? Dacă nu participa activ la persecuţie, nici plângerea nu ar fi existat. Cum ar putea cineva scăpa fără să fie tras la răspundere după comiterea acestor crime odioase?

Wang era foarte preocupat de procesul lui. Un avocat din Chicago şi-a trimis asistentul la două audieri pe 4 aprilie şi 5 aprilie în 2005 şi nici măcar nu a fost invitat de instanţă să caute informaţii suplimentare. El a mers atât de departe încât a apelat la avocatul reclamantului, Terri Marsh, spunându-i: "Îţi va fi foarte greu să câştigi procesul." Terri i-a răspuns: "Îl reprezinţi pe Wang Xudong?" Avocatul a spus: "Eu îl voi reprezenta în cazul în care mă plăteşte".

În dimineaţa zilei de 26 mai 2005, Curtea Federală a SUA din Illinois a acceptat o propunere cu privire la procesul intentat împotriva lui Wang, care era la acea dată ministru al Departamentului Industriei de Informaţii. A fost o victorie importantă pentru adepţii Falun Gong în calitate de reclamanţi, demonstrând atenţia acordată de instanţele americane persecuţiei Falun Gong din China. Pârâtul, Wang, a încercat să se sustragă de la primirea documentelor legale trimise de avocatul reclamantului. Refuzase de patru ori să accepte scrisori fedex. Reclamanţii au încercat şi alte metode pentru a transmite documentele legale pentru a-l înştiinţa, cum ar fi faxuri, folosind chiar şi flori. În sfârşit, Tribunalul Federal a stabilit că eforturile depuse de reclamanţi au îndeplinit regulamentele federale, astfel încât propunerea a fost aprobată.

Bo Xilai, fost ministru al comerţului, se loveşte pretutindeni de acuzaţii

Pe 24 aprilie 2004, Bo Xilai, care abia preluase funcţia de ministru, a fost dat în judecată pe când vizita Washington, DC. Era în SUA împreună cu o delegaţie condusă de vice-premierul chinez Wu Yi, pentru a participa la Cea de-a Cincisprezecea Sesiune a Comisiei mixte chino-americane pentru comerţ şi schimburi economice. Când a primit citaţia, a aruncat-o furios la pământ şi a refuzat să accepte documentele după ce i-au fost înmânate, deşi astfel putea pierde ocazia de a se apăra în proces.

Numeroase instituţii mass media din China l-au flatat pe Bo Xilai numindu-l "noua politică", "guvernatorul stea", "guvernatorul fermecător" şi aşa mai departe. Cu toate acestea elogiile pur si simplu erau false. Bo Xilai făcea o impresie bună, dar era lipsit de substanţă. În anii 1990, a plecat înaintea lui Jiang în oraşul Dalian pentru a inspecta întreprinderile de stat şi a plasat un portret mare al lui Jiang într-un loc foarte cunoscut din oraşul Dalian pentru a-şi arata slugărnicia faţă de Jiang Zemin şi a contribui la propagarea cultului personalităţii acestuia. Ca urmare, a câştigat favorurile lui Jiang. Bo Xilai era fiul unui membru senior al PCC, Bo Yibo. Bo Yibo l-a ajutat iniţial pe Jiang la epurarea multora dintre rivalii săi politici. Bazată pe această relaţie, cariera politică a lui Bo Xilai a înregistrat progrese constante.

Deşi Bo Xilai părea a fi bun şi iluminat, dar aceasta nu era decât o aparenţă. În realitate, Bo Xilai este crud şi nemilos, iar comportamentul său este dezonorant. Jiang Weiping, fost reporter de la Wen Hui Po din Hong Kong, a publicat articole expunând corupţia lui Bo Xilai din spatele scenei. Autorităţile din Dalian mai târziu l-au acuzat pe Jiang Weiping de "subversiune şi instigare împotriva statului" şi de "divulgarea secretelor de stat", iar Procuratura oraşului Dalian a respins iniţial plângerea Biroului de Securitate de Stat a oraşului Dalian pe motivul insuficienţei de probe. Mai târziu autoritatea judiciară din Dalian l-a declarat pe Jiang Weiping vinovat, l-a închis şi l-a supus mai multor tipuri de tortură. În plus, se ştie că Bo Xilai avea adesea un comportament sexual imoral.

Când Bo Xilai era primar al oraşului Dalian, a urmat politica de persecuţie la "sânge" iniţiată de Jiang, transformând oraşul Dalian într-unul dintre locurile cele mai sumbre pentru practicanţii Falun Gong. În timpul mandatului său de primar din perioada 1999 - 2000, cel puţin cincisprezece practicanţi Falun Gong au fost persecutaţi până la moarte în oraşul Dalian. Potrivit anchetei efectuate de către Organizaţia Mondială pentru Investigarea persecuţiei împotriva Falun Gong, atunci când Bo Xilai a fost guvernator al provinciei Liaoning, 103 de adepţi Falun Gong au fost persecutaţi până la moarte în provincia Liaoning, care s-a dovedit una dintre zonele în care persecuţia era cea mai severă.

În mai 2004, Bo Xilai a făcut parte dintr-o delegaţie care a vizitat cinci ţări europene şi a atras proteste din partea diferitelor organizaţii pentru drepturile omului. Înainte de a pleca, el şi-a planificat să viziteze Germania în jurul datei de 25 martie. În acest timp grupurile pentru drepturile omului şi Falun Gong din Germania au protestat şi l-au declarat pe Bo Xilai vinovat de încălcări ale drepturilor omului şi au solicitat guvernului german să-i respingă intrarea lui în ţară. Cartea de vizită a lui Bo Xilai era foarte pătată în privinţa drepturilor omului, atrăgând atenţia societăţii germane. Ulterior, guvernul german a declarat că Beijing-ul a amânat vizita lui Bo Xilai.

În timpul călătoriei lui Bo Xilai din luna mai, numele său nu a figurat pe lista participanţilor la Forumului Chino-german de cooperare IT, sponsorizat de către Ministerul german al Economiei şi Muncii. Dar practicanţii Falun Gong au dobândit informaţii confidenţiale despre planurile sale de participare şi au decis ca în timpul unui miting de protest în ziua sosirii delegaţiei chineze, să afişeze un banner pe care scria: "Bine aţi venit Wen Jiabao, aduceţi-l pe Jiang în faţa justiţiei şi expulzaţi-l pe criminalul Bo Xilai". A doua zi, înainte de deschiderea forumului, unii aderenţi Falun Gong au văzut maşina lui Bo Xilai trecând prin faţa banner-ului înainte de intrarea în sala de şedinţe a forumului.

În iunie, în timp ce vizita Polonia, Bo Xilai a fost acuzat de crime împotriva umanităţii. În luna august, Bo Xilai a fost dat în judecată în Rusia în timpul unei vizite.

În perioada 14-21 noiembrie, în timp ce a participa la Conferinţa de Cooperare Economică Asia-Pacific (APEC) din Chile, Bo Xilai a fost acuzat de multe crime, inclusiv încălcarea gravă a drepturilor omului.

Pe 9 decembrie, în Ţările de Jos, la Centrul de Congrese din Haga au avut loc discuţii pe probleme comerciale între Uniunea Europeană şi China. Bo Xilai a ţinut discursul de deschidere. Practicanţii Falun Gong erau în afara clădirii, unde făceau exerciţii. Prin prezenţa lor, voiau să-i spună bun venit lui Wen Jiabao, solicitând expulzarea criminalului Bo Xilai. În acelaşi timp îi solicitau premierului, ca Jiang, Luo Gan, Liu Jing şi Zhou Yongkang să fie aduşi în faţa justiţiei.

Primul proces pentru incitare la ură prin mass media: Zhao Zhizhen este dat în judecată

Pe data de 14 iulie 2004, în timp ce Zhao Zhizhen, fost director al Biroului pentru televiziune şi radio din Wuhan şi fost director al televiziunii Wuhan, era în vizita la New Haven, Connecticut, în Statele Unite, a primit o citaţie pentru un proces civil de la Tribunalul Districtual din New Haven. Fusese dat în judecată de către un grup de aderenţi Falun Gong în New Haven, care l-au acuzat de incitare la ură, violenţă, tortură şi genocid împotriva adepţilor Falun prin intermediul televiziunii.

Depunerea cu succes a plângerii împotriva lui Zhao Zhizhen s-a datorat efortului făcut de Organizaţia Mondială pentru Investigarea Persecuţiei Falun Gong (WOIPFG), al cărui obiectiv este "de a investiga comportamentul penal al tuturor instituţiilor, organizaţiilor şi persoanelor implicate în persecuţia împotriva Falun Gong, pentru a aduce astfel de investigaţii, indiferent de cât timp este nevoie, indiferent de cât de departe şi de profund trebuie să căutam, până la încheierea completă; a exercita principiile fundamentale ale umanităţii; a restabili şi de a susţine justiţia în societate".

Până în momentul în care Zhao Zhizhen a plecat în afara Chinei, WOIPFG a obţinut un raport, a transmis imediat informaţiile către reclamanţi şi a ales o ocazie potrivită de a înmâna rechizitoriul instanţei către pârât.

Astfel, luând în calcul toate procesele pentru drepturile omului referitoare la suprimarea Falun Gong începute în străinătate, Zhao Zhizhen a fost singurul inculpat care s-a prezentat personal în instanţă.

Infractorii care au desfăşurat atacurile din preajma Consulatului chinez sunt prinşi şi îşi recunosc vinovăţia

Jiang a transformat ambasadele şi consulatele chineze în baze de propagare a urii faţă de Falun Gong. El i-a ispitit pe cei cu conştiinţa murdară şi care au căutat câştiguri mărunte prin tot felul de stimulente economice.

La începutul lunii septembrie 2001, adepţi Falun Gong din Chicago au început o grevă a foamei de zece zile în faţa consulatului chinez, pentru a protesta faţă de uciderea de către PCC a adepţilor Falun Gong. Pe 7 septembrie orele 4:40 p.m., un SUV negru nou-nouţ s-a oprit în faţa consulatului. În el se aflau trei bărbaţi. Doi dintre ei s-au dat jos pentru a ataca fizic şi admonesta practicanţii Falun Gong care se aflau în greva foamei pe trotuar. Al treilea a rămas în interiorul jeep-ului şi era pregătit să plece în grabă de la locul incidentului în orice moment.

Unul dintre practicanţii Falun Gong care se afla în greva foamei a încercat să le clarifice situaţia, dar ei l-au ameninţat cu folosirea violenţei. Un alt practicant a luat un aparat de fotografiat şi făcut poze ale incidentului. Această persoană a fost agresată fizic de către cei doi bărbaţi. Când au terminat, cei doi bătăuşi au fugit înapoi în SUV şi au plecat repede. S-a relatat că unul dintre făptaşi a oferit o mită de cincisprezece mii de dolari celor bătuţi şi că în spatele incidentului sunt implicate numeroase persoane.

După incident, adepţii Falun Gong i-au dat în judecată pe cei doi huligani. Pe 5 noiembrie 2002, orele 1 dimineaţa, când Wen Yujun, unul dintre cei acuzaţi, ieşea din biroul ziarului pro-comunist Demoon International, a fost arestat de poliţia care îl aştepta. Trei săptămâni mai târziu, el şi-a recunoscut vina într-un tribunal din Cook County şi a fost condamnat la un an şi jumătate de închisoare. Celălalt huligan, Zheng Jiming, a pledat vinovat în districtul Cook a Curţii pe 13 noiembrie 2002.

În tot acest timp, cazul atacului a stârnit multă agitaţie în zonă. Multe dintre mass-mediile chineze şi engleze au mediatizat pe larg cazul. Rapoartele au afirmat că este într-adevăr ruşinos că o ţară precum China, cu oameni educaţi şi sensibili a trebuit să fie redusă la un nivel unde - sub conducerea lui Jiang - huliganii şi bandiţii predomină. În plus faţă de persoanele menţionate mai sus, următorii oficiali PCC au fost, de asemenea, daţi în judecată pentru urmarea politicii de persecuţie a lui Jiang: Wu Guanzheng, fostul secretar al Comitetului partidului şi membru în exerciţiu al Comitetului Permanent al Biroului Politic al provinciei Shandong , Jia Qinglin, fostul secretar al Comitetului partidului şi membru în exerciţiu al Comitetului Permanent al Biroului Politic al oraşului Beijing , Huang Ju, fostul premier adjunct al Consiliului de Stat şi membru în exerciţiu al Comitetului Permanent al Biroului Politic, Li Changchun, membru al Comitetului Permanent al Biroului Politic; Sun Jiazheng, Ministrul Culturii, Wang Yusheng, director adjunct al asociaţiei Anti-Cult din China; Wang Taihua, secretar al Comitetului Partidului din provincia Anhui; Wang Maolin, şef-adjunct al Grupului de Conducere al PCC care se ocupă cu probleme Falun Gong şi director al Oficiului Central 610 ; Li Bin, Ambasadorul PCC în Coreea, Zhang Xin, Consulul General în Coreea, precum şi alţi cinci oficialii chinezi consulari.

Plasa justiţiei se întinde peste tot - Organizaţia "Fawanghuihui"

În martie 2003, la o reuniune la Geneva la care au participat organizaţia Fawanghuihui şi ramura ONU pentru Drepturile Omului, Comisia privind supravegherea secretă, Organizaţia Naţiunilor Unite a acceptat lista cu numele celor responsabili de persecuţia Falun Gong. Fawanghuihui, o organizaţie de monitorizare a persecuţiei a prezentat două documente referitoare la persecuţia guvernului chinez împotriva Falun Gong, care totalizau peste patru mii de pagini. Primul document lista mai mult de unsprezece mii de funcţionari, ofiţeri de poliţie şi alte persoane implicate în persecuţie aparţinând Biroului 610. Documentul de asemenea trece în revistă detalii despre crimele lor. A doua listă cuprinde numele a mai mult de douăzeci de mii de victime ale persecuţiei, precum şi ceea ce au îndurat acestea în timpul persecuţiei. Potrivit organizaţiei Fawanghuihui, la dosar există în prezent mai mult de zece mii de persoane, care sunt responsabile pentru persecuţia Falun Gong. Când timpul va veni, organizaţia afirma că are în plan punerea sub acuzare a fiecăreia dintre ele. Toate aceste persoane s-ar putea confrunta cu procese în cazul în care călătoresc în afara Chinei.

Lista deţinută de Royal Canadian Mounted Police cu cei responsabili pentru persecutarea Falun Gong

În septembrie 2003, Asociaţia Falun Dafa din Canada a prezentat un document programului canadian pentru Crime împotriva umanităţii şi Crime de război (CAHWCP). Acest fişier prezintă dovezi documentate de crime împotriva Falun Gong care au fost comise de cincisprezece înalţi funcţionari chinezi, inclusiv Jiang Zemin.

Până la sfârşitul lunii ianuarie 2004, practicanţii Falun Dafa din Canada, au prezentat CAHWCP numele altor treizeci de criminali. Astfel, până la acea dată, patruzeci şi cinci de oficiali chinezi de la fiecare nivel al comitetelor de partid, Biroului 610, guvernelor locale şi lagărelor de muncă forţată, ce sunt responsabili pentru suprimarea Falun Gong, au fost incluşi în listă. Dacă vreo persoană de pe listă încercă să intre în Canada, poate fi declanşată oricând o anchetă de urgenţă, lucru care poate duce la refuzul vizei pentru Canada, deportare, incriminare şi pedepsire pe baza legilor din Canada care reglementează crimele împotriva umanităţii.

Lista de nume include persoana care a iniţiat persecuţia, Jiang Zemin, numele celor din "Grupul de Conducere care se ocupă cu probleme Falun Gong", altfel cunoscut sub numele de Biroul 610 - Li Lanqing, Luo Gan, Maolin Wang şi Jing Liu, precum şi membrii Comitetului Partidului la nivel provincial (Liaoning, şi Hebei), ai oraşului Beijing şi oficialii lagărelor de muncă forţată (Masanjia şi Wanjia).

Lista celor care au planificat şi condus persecuţia include nu numai funcţionarii de la fiecare nivel de comitet de partid şi guvern local, dar, de asemenea, persoane din sistemul juridic, ministerul de propagandă şi sistemul lagărelor de muncă forţată.

Dovezile penale provin de la martori ai crimelor, şi aderenţi din China, care au fost suficient de curajoşi pentru a trimite informaţiile în străinătate. O mulţime de probe directe şi indirecte au fost colectate de la terţe părţi, precum Amnesty Internaţional, organizaţiile Naţiunilor Unite pentru drepturile omului, Human Rights Watch şi Organizaţia Mondială pentru Investigarea Persecuţiei Falun Gong.

Practicanţii Falun Gong spun că acesta este doar începutul. Ei afirmă că vor continua să furnizeze liste cu numele a zeci de mii de astfel de criminali, urmând acelaşi model ca şi pentru crimele împotriva umanităţii şi crimele de război. Aceste agenţii de drepturilor omului şi-au început pregătirea pentru a accepta viitoarele liste de nume.

Lista cu numele celor responsabili pentru persecuţia împotriva Falun Gong este prezentată Serviciilor Vamale şi de Imigrare americane

La data de 9 martie 2004, o organizaţie de suporteri pentru drepturile omului numită Prietenii Falun Gong şi Organizaţia Mondială pentru Investigarea persecuţiei împotriva Falun Gong au depus la departamentele de imigrare şi vamale SUA o listă de nume cuprinzând 102 şefi din PCC responsabili de persecuţia Falun Gong, inclusiv Jiang Zemin, Luo Gan, Liu Jing, Zhou Yongkang, Li Lanqing, Wang Maolin etc, şi au cerut guvernului american să le interzică intrarea în America. În conformitate cu articolul 212 (a) (2) litera (G) din Legea Federală de Imigrare şi Naturalizare, în cazul în care un oficial al unui guvern străin a fost implicat în ultimii doi ani în acţiuni care încalcă grav libertatea religioasă, lor, soţiilor şi copiii lor le va fi interzisă intrarea în SUA.

*****

În prezent, sunt pe rol numeroase procese în multe ţări din întreaga lume împotriva lui Jiang şi a acoliţilor săi, care persecută Falun Gong, învinuindu-i de genocid, tortură şi crime împotriva umanităţii. Toate acestea îi consideră pe oficialii PCC răspunzători pentru ceea ce au făcut. Comunitatea internaţională a afirmat că niciodată n-au existat procese de o asemenea magnitudine în istorie, de la procesele de la Nuremberg intentate criminalilor nazişti.

După ce au aflat de procesele împotriva lui Jiang Zemin şi a celorlalţi, unii oficiali PCC au început să se gândească la modalităţi prin care să se distanţeze de genocidul iniţiat de Jiang Zemin. Ei au colectat şi compilat în privat documente pentru a dovedi că sunt nevinovaţi şi ei afirmă că au fost obligaţi să execute ordinele Biroului 610. Potrivit unor surse din interiorul Chinei, unele departamente de nivel mai ridicat ale Biroului 610 au ordonat birourilor 610 la nivel de regiune să recupereze în regim de urgenţă toate documentele şi materialele referitoare la persecuţia împotriva Falun Gong, începând din 1999.

Evident, prietenii lui Jiang şi aliaţii au început să abandoneze campania împotriva Falun Gong, care se îndreaptă acum spre o fundătură. Jiang se confruntă cu probleme din toate părţile. Drumul său va confirma vechiul proverb chinezesc, "Cei nedrepţi sunt sortiţi pieirii".


[1] "Beijing Jiang Şu Yi Yi Liang Si Yuangao Panxing" (Procesul împotriva lui Jiang Zemin: un reclamant mort, altul închis). Dajiyuan, 4 ianuarie 2005. http://www.epochtimes.com/gb/5/1/4/n769403.htm.

[2] John Pomfret, "Beijing-ul tulburat din străinătate; Fondatorul Falun Gong din New York conduce o campanie de protest" The Washington Post. 9 martie 2001, pagina A 01

[3] "Primarul oraşului Chicago şi consiliul municipal votează în unanimitate rezoluţia pentru susţinerea Falun Gong," Clearwisdom.net. 8 noiembrie 2002. http://www.clearwisdom.net/emh/articles/2002/11/8/28544.html.

[4] "Citaţia lui Jiang Zemin în tribunal şochează guvernul chinez; funcţionarii încearcă să găsească modalităţi de scăpare" Clearwisdom.net, 15 aprilie 2003. http://www.clearwisdom.net/emh/articles/2003/4/15/34542.html.

[5] Ping Gong. "Yi Qi De Bei Lishi Mingji Susongan" (un proces care va rămâne în istorie). Dajiyuan, 20 mai 2004. http://www.epochtimes.com/gb/4/5/20/n544288.htm.

[6] Wang Lulu. "Mei Falu Jiaoshou: Şu Jiang An Shi Shijie Renquan Yundong Yibufen (Profesor de drept american: procesul împotriva lui Jiang este o parte a Mişcării Internaţionale pentru Drepturile Omului). Dajiyuan, 11 august, 2003. http://www.epochtimes.com/b5/3/8/11/n357195.htm.

[7] Traducere de Benjamin Jowett.

[8] "Tribunal american susţine vinovăţia secretarului partidului din Beijing, Liu Qi, pentru crime de tortură" Clearwisdom.net, 18 decembrie 2004.. http://www.clearwisdom.net/emh/articles/2004/12/19/55732.html.

[9] Li Hua. "Luo Gan a Zao Fang Ou Lianhuan Qisu (Luo Gan adus în justiţie în timpul vizitei în Europa). Dajiyuan, 20 septembrie 2003. http://www.epochtimes.com/gb/3/9/20/n379378.htm.

(Copyright © 2005 The Epoch Times)

Înapoi la Cuprins