Organizatorii Taberei EMI au sesizat Poliţia în cazul unor filmuleţe provocatoare,cu tineri înarmaţi

Epoch Times România
10.08.2012

Organizatorii Taberei EMI au sesizat Poliţia după ce internet au apărut filmuleţe care ar arăta că în tabăra din Harghita tinerii ar fi pregătiţi să lupte cu arme alături de membrii Gărzii Naţionale Secuio-Maghiare, formaţiune desfiinţată în urmă cu ceva timp, transmite corespondentul NewsIn.

Organizatorii Taberei Tineretului Maghiar Ardelean (EMI), care a început miercuri la Borzont (Harghita), consideră că filmuleţele postate pe internet în cursul zilei de vineri au un caracter provocator şi au anunţat Poliţia pentru a cerceta cazul.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Taberei EMI, Lovassy Cseh Tamás, în cursul zilei de vineri, organizatorii au fost căutaţi de mai mulţi reprezentanţi ai presei pentru a lămuri situaţia filmuleţelor postate pe internet. El spune că cele patru filmuleţe au fost făcute în urmă cu doi - trei ani, iar pe acestea apar membrii Gărzii Naţionale Secuio-Maghiare care în trecut asigura paza şi ordinea în tabăra EMI.

Lovassy a subliniat că această organizaţie nu mai există, iar acele imagini nu au fost filmate în cadrul vreunei tabere EMI, ci la Budapesta, în timpul unui curs de autoapărare, în cadrul căruia au folosit şi arme, în timp ce în Tabăra EMI niciodată nu au fost folosite arme.

"Aceste filmuleţe au fost făcute la Budapesta şi au fost postate acum pe YouTube cu caracter provocator, deoarece cel care le-a postat pe internet a făcut să să înţeleagă că imaginile au fost filmate acum în tabăra EMI şi a fost folosită o subtitrare falsă", a precizat Lovassy.

Purtătorul de cuvânt al Taberei EMI a menţionat că în cauză a fost anunţată Poliţia, iar organizatorii taberei speră să se afle identitatea celui care a postat filmuleţele pe internet.

În fimuleţele apărute pe internet apar persoane îmbrăcate în uniforme militare care se antrenează cu arme de foc într-un poligon, iar traducerea mesajului postat în limba maghiară este: "Noi suntem Miliţia Secuiască-Maghiară, cei chemaţi pentru eliberarea Ardealului de sub ocupaţia română. Dacă vrei să te alături, caută-ne la tabăra EMI, din Borzont. Filmul arată cât suntem de hotărâţi în acţiunile noastre".

Cea de-a VIII-a ediţie a Taberei Tineretului Maghiar Ardelean (EMI) se va desfăşura până duminică, la Borzont, judeţul Harghita. Sâmbătă, preşedintele Jobbik, Vona Gábor, şi deputatul Szávay István vor ţine o prelegere despre politica Jobbik între cele două alegeri în Ungaria. Deputatul Jobbik Balczó Zoltán şi deputatul Kőszegi Zoltán (Fidesz) vor dezbate tema Politicii Naţionale Maghiare. Vicepreşedintele Alianţei Maghiare de la Voievodina, Dévavári Zoltán, deputatul Fidesz Ékes Ilona şi preşedintele PPMT, Toró T. Tibor, vor dezbate tema Anul alegerilor în Bazinul Carpatic.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor