Ordonanţa privind creşterea alocaţiilor, publicată în Monitorul Oficial. Cât vor primi copiii

Copii la grădiniţă
Copii la grădiniţă (facebook.com)

Ordonanţa de urgenţă privind creşterea alocaţiilor pentru copii a fost publicată, vineri, în Monitorul Oficial. Prin urmare, alocaţiile vor creşte cu 20% începând cu luna septembrie, ulterior urmând să fie implementate şi majorări, dar etapizat, relatează Digi 24.

Potrivit ordonanţei, copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani vor primi în toamnă 185 de lei, iar copiii cu vârste de până la 2 ani sau cei de până la 18 ani, dacă au dizabilităţi, vor primi suma de 369 de lei.

„Calendarul pe care îl propun pentru a avea suportul necesar în bugetul pe anul acesta şi cel pentru anii viitori ar fi următorul: o creştere de 20% de la 1 septembrie anul acesta, iar următoarele creşteri să fie făcute etapizat, de două ori pe an, anul viitor la 1 ianuarie şi 1 iulie, cu câte 20%, şi la fel în 2022”, a declarat ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

La rândul său, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a susţinut, vineri seara, la finalul şedinţei de Guvern, că alocaţiile vor fi dublate până în anul 2022, în timp ce pensiile urmează să fie crescute la 1 septembrie cu procentul pe care îl cere legea, însă eşalonat.

Totodată, potrivit ordonanţei de urgenţă, până la finalul lui 2022, alocaţiile vor ajunge, în etape, la următorul nivel:

- 600 lei pentru copiii cu vârstă de până la 2 ani sau de până la 3 ani pentru copiii cu handicap

- 300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne